Pressemeldinger

Ny selvbetjeningsløsning for tingenes internett

Telenor og Cisco Jasper går sammen om å tilby bedriftskunder en ny plattform for enkelt å håndtere sine ulike abonnement for tingenes internett (IoT). Med verktøyet kan nå kundene selv betjene alt fra produksjonsanlegg til smarte biler over nett.
Alt-tekst

(Fornebu, 5. april) Telenor og Cisco Jasper går sammen om å tilby bedriftskunder en ny plattform for enkelt å håndtere sine ulike abonnement for tingenes internett (IoT). Med verktøyet kan nå kundene selv betjene alt fra produksjonsanlegg til smarte biler over nett.

Virksomheter og bedrifter ønsker selvbetjeningsordninger som gir mer fleksibilitet og mer tid til forretningsdrift framfor administrasjon. Hele løsningen til Cisco Jasper er utviklet i skyen og krever ikke fysiske installasjoner.

– Samarbeidet kombinerer Telenors mobilnett og Cisco Jaspers IoT tjenesteplattform, noe som gjør at bedrifter kan levere nye tilkoblede tjenester med optimal dekning enkelt og kostnadseffektivt, sier Ove Fredheim, leder for bedriftsmarkedet i Telenor.

Det er i dag over 1 million ting som er koblet til Telenors nett, et tall som er forventet å vokse kraftig med nye løsninger og nytt nettverk for tingenes internett som vil gjøre det mer lønnsomt å koble ting på nett.

Ove Fredheim, leder for bedriftsmarkedet i Telenor. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

– Bedrifter over hele Norge ser frem til å ta i bruk tingenes internett fordi de forstår at når flere enheter er koblet til internett, kan bedriften bruke tiden på forretningskritiske aktiviteter framfor administrasjon, sier Fredheim.

Full oversikt over bruk og ytelse
Løsningen er også sikrere. Dersom Sim-kortet blir tatt ut av uvedkommende, blir du varslet slik at du kan hindre tyveri og misbruk. Ved hjelp av den nye plattformen fra Cisco kan man både se når Sim-kortet er tatt i bruk og hvor mye data som til enhver tid er brukt på hvert Sim-kort.

Cisco Jaspers IoT-plattform, kalt Control Center, er skalerbar og gir kundene umiddelbart oversikt over IoT-tjenestene.

Tjenesteplattformen dekker alt fra tilkoblede biler, industrielle produksjonsanlegg, smarte hjem, byer og droner. Gjennom samarbeidet med Cisco Jasper kan Telenors kunder forbedre sine resultater ved å automatisere og optimalisere forretningsdriften. Dette bidrar til at de kan få produkter på markedet raskere, økt produktivitet, kontrollere kostnader og levere bedre kundeopplevelser.

Bedre resultater
– Telenor og Cisco Jasper deler engasjementet om å hjelpe innovatører over hele Norge med å ta i bruk tingenes internett og delta i markedet for tilkoblede tjenester, sier Kalle Ward, administrerende direktør, EMEAR hos Cisco Jasper. 


Kontrollsenteret i selvbetjeningsverktøyet. Foto: Skjermdump

– Samarbeidet vårt med Telenor gir norske bedrifter hjelp til å gjøre endringer, introdusere nye forretningsmodeller og lage digitale opplevelser for kundene sine. Ledende firmaer over hele verden har brukt Cisco Jaspers tjenester i over ti år for å få raske, optimale resultater innen tingenes internett. Vi ser frem til å gjøre det samme for fremtidsrettede bedrifter over hele Norge, sier han.

Om Cisco Jasper
Cisco Jasper er en verdensleder innen IT og hjelper bedrifter med å utnytte morgendagens muligheter ved å koble sammen ting til internett. Selskapet har hovedkvarter i Santa Clara i California, USA.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.comeller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Andre Gunnberg, Head of Nordics, IoT Cloud, Cisco Jasper
Tlf: +46 733 3151 10, e-post: agunnber@cisco.com
Se flere nyheter om Cisco