Pressemeldinger

Sikrer vintersport for 950.000 TV-kunder i Norge

Telenor og Canal Digital har fått på plass en ny innholdsavtale med Nordic Entertainment Group (NENT Group). Avtalen sikrer tilgang til NENTs lineære tv-kanaler og strømmetjenester, inkludert langrenn og annen vintersport fra 2021.
Alpint blir å finne på NENTs kanaler om to år. Her er Lucas Braathen under verdenscupåpningen i Sölden. (Foto: Scanpix)

(Fornebu, 8. november 2019) Telenor og Canal Digital har fått på plass en ny innholdsavtale med Nordic Entertainment Group (NENT Group). Avtalen sikrer tilgang til NENTs lineære tv-kanaler og strømmetjenester, inkludert langrenn og annen vintersport fra 2021.

Avtalen gjelder for kunder av Telenors strømmetjeneste T-We og Canal Digital i Norden.

Den nye avtalen gir Canal Digital og Telenor mulighet til å tilby strømmetjenesten Viaplay og det egenproduserte nordiske innholdet i Viaplay Originals som en del av sine tv-pakker. 

I tillegg vil den nye 4K-kanalen Viasat Ultra HD bli lansert, og Viasport1 blir lagt til i Canal Digitals nye Sportspakke i løpet av noen uker. Kundene vil selvsagt også kunne fortsette å se lineærkanalene TV3, Viasat 4, TV6 og Viasport.

– Vi er glade for å kunne både tilby nytt innhold og videreføre kjente og kjære kanaler til våre kunder. Kundene forventer topp kvalitet fra Canal Digital også når det gjelder innhold, noe denne avtalen bidrar til å innfri, sier Bjørn Ivar Moen, administrerende direktør i Canal Digital.

Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor. (Foto: Martin Fjellanger)

Det er NENT som har kjøpt rettighetene til å vise verdenscupen i blant annet alpint, skihopp, langrenn og kombinert fra 2021.

– Vintersport har en spesiell posisjon blant norske seere. Derfor er vi spesielt glade for at kundene våre får se den ettertraktede vintersporten fra sesongen 2021/22. Kundene ønsker forutsigbarhet og fleksibilitet, særlig når det gjelder innholdet de verdsetter høyt, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor Norge.

Avtalen er inngått mellom Telenor/Canal Digital og NENT uavhengig av den planlagte fusjonen mellom Canal Digital og Viasat Consumer, som ble offentliggjort 22. oktober.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Scott Engebrigtsen, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital
Tlf: 900 43 484, e-post scott.engebrigtsen@canaldigital.com

Magnus Line, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 415 00 632, e-post: mli@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse