Pressemeldinger

– Telenor Xtra er bygdas snakkis

7500 jenter og gutter har dette skoleåret deltatt på fotballfritidsordningen Telenor Xtra. Over 100 klubber landet rundt har fått leksehjelp, mat og fotballtrening etter skoletid.
Det har vært en gledelig økning i antall jenter på fotballfritidsordningen Telenor Xtra dette skoleåret.

(Fornebu, 15. juni 2018) 7500 jenter og gutter har dette skoleåret deltatt på fotballfritidsordningen Telenor Xtra. Over 100 klubber landet rundt har fått leksehjelp, mat og fotballtrening etter skoletid.

Telenor Xtra er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Telenor, og drives i regi av idrettslagene. Fotballfritidsordningen har hovedfokus på fysisk aktivitet, kosthold og leksehjelp.

Telenor Xtra har det siste året tatt mål av seg å få med flere jenter. Jenteandelen er nå 30 prosent. Telenor Xtra er representert i 16 av 18 kretser. Den største andelen av klubber er Oslo, Rogaland og Agder.

Et breddetilbud
Sponsorsjef Petter Svendsen i Telenor har registrert debatten i media om fotballakademier, og hva som er viktigst av topp og bredde. Han er tydelig på at Telenor Xtra er et breddetilbud.

– Telenor har en sponsorstrategi både for topp og bredde. Vi sponser toppklubbene Rosenborg, Tromsø og Start, men er også tydelig på at bredden er viktig. Telenor Cupen, som er aldersbestemt NM for 16-19 åringer, er også et eksempel på dette.

Telenor Xtra med 7500 jenter og gutter kjennetegnes av breddetanken ved at alle spiller i like drakter, alle får et godt måltid, og ikke minst trening av skolerte trenere, sier Svendsen.

Skaper en samlingsplass

Rektor Trine Rønning blir inspirert av å reise rundt i klubbene som arrangerer fotballfritidsordningen Telenor Xtra.

Trine Rønning en rektor på Fotballforbundet og Telenors fotballfritidsordning. Hun oppsummerer året slik:

– Etter å ha vært ute og besøkt klubber, drar man alltid derfra med kroppen proppa full av energi. Fellestrekk for Telenor Xtra-klubbene er god organisering, som gir god aktivitet, samspill på tvers av kjønn og alder. Her spiller det ingen rolle hvor du kommer fra, hvor gammel du er, eller om du er jente eller gutt. Alle spiller på samme lag, alle er en del av et felleskap. Både unge og voksne knytter bånd til nærmiljøet og skaper en samlingsplass for en trygg arena å utfolde seg på. Telenor Xtra-FFO er bygdas store snakkis, sier Rønning. 

Fakta om Trine Rønning

  • Spilt i Toppserien i 20 år (Trondheims/Ørn, Kolbotn og Stabæk. Moderklubben er Kolstad Fotball). Spilte på A-landslaget i 19 år, 164 landskamper.
  • Jobber 50 prosent som fagsjef/rektor i Telenor Xtra, 50 prosent i NFF Telemark fotballkrets som Prosjektleder jenter. Trener j15-landslaget og skal nå begynne på trenerutdanning UEFA A.

Fakta om Telenor Xtra

  • Det er nå 7500 aktive unger i Telenor Xtra. 
  • 2255 av disse er jenter. Det er 635 aktive trenere i Telenor Xtra. 
  • 106 klubber er med i ordningen. Les mer om Telenor Xtra

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, fungerende kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse