Pressemeldinger

Jubileumsmasten: Disse stedene får 4G

Telenors #jegvilha4G-konkurranse har skapt et overveldende engasjement i folkedypet. Nå har folket bestemt hvilke ti steder som får 4G-dekning fra Telenor.

(Fornebu, 14. oktober) Telenors #jegvilha4G-konkurranse har skapt et overveldende engasjement i folkedypet. Nå har folket bestemt hvilke ti steder som får 4G-dekning fra Telenor.

Tidlig i sommer utlyste Telenor en landsomfattende konkurranse der folk kunne nominere steder de syntes trengte 4G-dekning. Konkurransen gikk på Instagram @telenornorge, og det strømmet på med bilder, merket med #jegvilha4G, fra land og strand der 4G-dekning er ønsket.

– Fra før vet vi at det er både engasjement og følelser knyttet til mobildekning, men dette oversteg forventningene våre. Vi har aldri fått så mye respons og så mange vakre bilder i en konkurranse før, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenor Norges mobilvirksomhet.

To vinnere per landsdel  

20 radioplanleggere i Telenor gikk gjennom de innsendte bidragene og sjekket de enkelte stedenes geografi og eksisterende dekning. Alt for å påse at Telenor kunne levere 4G til akkurat de stedene hvor bildet var tatt. Til slutt trakk Telenor ut 30 finalekandidater fordelt på seks per landsdel. Det er disse folket nå har stemt på.  

– Ved konkurransens slutt hadde det kommet inn over 25.000 stemmer via Facebook og Instagram, så dette har begeistret, inspirert og engasjert folk over hele landet. Nå er vi glade for endelig å kunne annonsere de 10 verdige vinnerne, sier Moen.

Følgende steder får 4G-mast fra Telenor:

Nord-Norge: 
Skjomen, Narvik, foreslått av Rune Korneliussen.
Husøy, Træna, foreslått av Jan Helge Andersen.

Trøndelag 
Hammarsøya, Namsos, foreslått av Ann Karin Myrvold.
Uran, Flatanger, foreslått av Hroar Nordhaug.

Vestlandet 
Hamlagrø, Voss, foreslått av Thoreif Thorsen.
Balestrand, foreslått av Hans Olav Dale.

Sørlandet 
Loland, Vennesla, foreslått av Anne Lene Arstad.
Reddal, Grimstad, foreslått av Leif Vigre.

Østlandet 
Lemonsjøen, Vågå, foreslått av Bjørn Helset.
Båstad, Trøgstad, foreslått av Lisbeth Nyborg.

Se samtlige vinnere og finalekandidater her: www.telenor.no/jegvilha4G

– Det er meg en stor glede å skulle oppgradere til 4G på disse stedene. Vi kommer til å gå i gang med dette arbeidet så snart som mulig, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen, som påpeker at blant vinnerne er det steder som sannsynligvis ikke ville ha fått 4G på mange år, og kanskje ikke i det hele tatt.

Bedre og raskere opplevelser

Med 4G fra Telenor er alt tilrettelagt for effektiv strømming eller nedlastning av film, TV og musikk, bildedeling på Facebook eller Instagram og videokonferanser. Det betyr i praksis at 4G gir omtrent like høye hastigheter som mange har på wifi (trådløst nett) hjemme. 

 – Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G på disse stedene vil kundene nå oppleve økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser, både inne og ute, sier Amundsen.

Vi bygger ut 4G. Dere bestemmer hvor!

Dekningsdirektøren understreker at arbeidet med oppgradering til 4G på vinnerstedene ikke vil gå på bekostning av Telenors allerede planlagte utvidelser i mobilnettet. De 10 Jubileumsmastene kommer i tillegg til det som er planlagt. Konkurransen er nemlig en del av Telenors markering av Grunnlovsjubileet, der formålet er å rette oppmerksomheten mot telekommunikasjonens betydning for Norges utvikling.

- I 1814 ble det jo besluttet at folket skulle utøve den lovgivende makt. Det føles derfor helt riktig å la folket bestemme hvor vi skal bygge ut 4G når vi feirer Grunnlovsjubileet 2014, sier Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com