Pressemeldinger

Inngår samarbeid med Nettkino

Filmer fra strømmetjenesten Nettkino blir nå åpnet for TV-kunder av Canal Digital Kabel og Telenor. Dermed vil norske kvalitetsfilmer være tilgjengelig i T-We så fort de begynner å bli utspilt på kino.
"Los Bando" er den første norske filmen som blir tilgjengelig for alle TV-kunder med den nye avtalen.

(Fornebu/Oslo, 22. mars 2018) Filmer fra strømmetjenesten Nettkino blir nå åpnet for TV-kunder av Canal Digital Kabel og Telenor. Dermed vil norske kvalitetsfilmer være tilgjengelig i T-We så fort de begynner å bli utspilt på kino.

– Folk ønsker å se filmen mens den er fersk. Stadig oftere rekker de ikke se filmen på kino før den tas av plakaten. Derfor ble Nettkino etablert. For oss er samarbeidet med Telenor sentralt for å løfte Nettkino ytterligere. Vi får et større utstillingsvindu med distribusjon til 546.000 TV-seere og kan utvikle oss raskere i samarbeid med Telenor, sier Elisabeth Sjaastad, prosjektleder for Nettkino.

Lovlig tilgang
– Vi ønsker å gi publikum et mangfold av innhold, og norsk film er mest populært. I fjor var «Kongens Nei» og «Børning» blant de mest sette titlene i T-We. Nettkino blir en viktig samarbeidspartner for å levere gode seeropplevelser. Samtidig er det veldig gledelig at vi kan synliggjøre de gode norske filmene som produseres, sier Birgit Bjørnsen, leder for TV og bredbånd i Telenor og Canal Digital Kabel.

Canal Digital Kabel er eneste TV-distributør i det norske markedet som tilbyr tjenesten i det tre måneder lange kinovinduet på dekoder.

Birgit Bjørnsen, leder for TV og bredbånd i Telenor og Canal Digital Kabel. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

– Publikum kan dermed få lovlig tilgang til å se filmer når kinoene uansett er i ferd med å ta dem av plakaten. Film er ferskvare og Nettkino skal være et supplement til kinoen – og på ingen måte en erstatning, forklarer Sjaastad.

Lanseres med norsk feelgood-film

Filmene i T-We prises som en kinobillett, men hele familien kan se filmen på samme billett. I første omgang vil filmene som tilbys som Nettkino i T-We være de som får kort tid på kino, eller som ikke vises på alle kinoer.

– For kundene er dette uansett en fordel ved at de får flere valgmuligheter. I Norge er vi egentlig heldige som har et så sterkt produksjonsmiljø i Norge som våger å satse og lager kvalitet som folk har lyst til å se istedenfor innhold fra utenlandske innholdsleverandører, mener Bjørnsen.

Den første filmen som legges ut som Nettkino i T-We er familiefilmen «Los Bando». Tjenesten blir fortløpende oppdatert med nye filmer.

Om Nettkino

  • Innovativ strømmetjeneste i samarbeid med utvalgte, norske kinoer.
  • Norskutviklet konsept og teknologi.
  • Støttet av Kulturdepartementet og EUs Kreativt Europa-program.


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Elisabeth Sjaastad, prosjektleder i Nettkino
Tlf: 906 83 800, e-post: elisabeth@nettkino.no 

Magnus Line, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 415 00 632, e-post: mli@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse