Sommerjobb førte til fast ansettelse

Det var egentlig en tilfeldighet at Rebekka Bjerk søkte sommerjobb hos Telenor Norge. I dag har hun fast jobb og anbefaler studenter og unge talenter som er interesserte i innovasjon og utvikling å søke seg til Telenor.- En arbeidsplass for de som ønsker å teste seg selv, sier hun.

Rebekka Bjerk utenfor Telenors hovedkvarter på Fornebu

Rebekkas reise i Telenor begynte etter at en venninne fra studiet som visste hun ønsket seg et internship i Oslo sommeren 2018, sendte lenke til en stillingsannonse på LinkedIn.

- Da jeg leste den syntes jeg det hørtes spennende ut å jobbe med noe som ikke nødvendigvis var direkte relatert til studiet jeg tok, men at jeg kunne bruke det jeg hadde lært på studiet i en, for meg, litt ukjent bransje.

Sammen med tre andre sommerstudenter jobbet Rebekka på et prosjekt i teknologidivisjonen i Telenor Norge med å se på hvordan man best mulig sikrer god innendørsdekning. Et dagsaktuelt tema ettersom mange nye bygg er bortimot strålingstette på grunn nye typer isolasjon.

Spilte hverandre gode

- Vi i teamet fulgte ulike studieløp og kunne derfor bruke forskjellige innfallsvinkler innen teknologi, ingeniørfaget, strategi, markedsføring og økonomi. Dette var noe vi alle opplevde som veldig positivt - at vi alle kunne lære av hverandre og spille hverandre gode innen et relativt nytt og ukjent tema.

Etter 8 ukers intens jobbing i sommervarmen, kun avbrutt av en og annen dukkert i fjorden rett nedenfor Telenors hovedkvarter, lyktes det teamet å etablere en samlet forståelse av utfordringene og presentere en plan for hvordan Telenor bør jobbe med dette fremover. Et ikke uvesentlig resultat ettersom vi alle tar mobildekning for gitt.

Rebekka og en kvinnelige kollega diskuterer foran en skjerm

En arbeidskultur hvor man blir verdsatt

Ett år senere – i august 2019 - etter endte Siviløkonomstudier på NHH kom Rebekka tilbake til Telenor. Denne gangen som fast ansatt rådgiver.

- Noe av det første jeg la merke til under internshipet i Telenor var at de ansatte snakket godt om hverandre, og at mange hadde jobbet i selskapet i mange år. En god arbeidskultur hvor man blir respektert, lyttet til og verdsatt er noe jeg setter høyt.

26-åringen fra Skedsmokorset er ikke redd for å kaste seg ut på dypt vann. Første oppgave som nyansatt: å være ansvarlig for å etablere teknologistrategien i Telenor Norge. Et ganske stort oppdrag for en nyansatt med økonomibakgrunn.

- Det var en kjempefin måte å begynne på. Jeg ble nødt til å jobbe med mange nøkkelpersoner i teknologi- og IT-divisjonen og fikk raskt et stort kontaktnett. Det er i grunnen et fantastisk privilegium å få mulighet til å gå rundt og bli kjent med folk og lære seg alt om det vi gjør innen dette området. 5G, kunstig intelligens, stordata er begrep jeg kjente til fra før, men nå fikk jeg en dypere forståelse av dette. Jeg hadde heller ikke kjennskap til hva som skal til for å sikre god dekning og hvor massiv infrastruktur vi jobber med, og ikke minst hvor gode vi er til å få denne til å virke i et såpass værhardt land som Norge med fjord og fjell.

Rom til å teste egen forståelse

For de fleste er det ikke en ubetydelig overgang å gå fra studier til jobb. For Rebekka har det vært positivt med fastere rammer på hverdagen selv om overgangen har vært krevende. Dessuten har hun hatt gode kollegaer å samarbeide med.

- Tilliten jeg har blitt vist har vært overveldende. Jeg fikk raskt mye ansvar og ukjente arbeidsoppgaver å bryne meg på. Det har vært en bratt læringskurve med masse ny terminologi og faguttrykk, men jeg har fått god hjelp og veiledning. Som nyutdannet føler jeg på en måte at jeg er under konstant opplæring. Da er det godt at det er lov å spørre om hjelp og teste sin egen forståelse. Samtidig får jeg også bidratt, mine synspunkter er alltid velkomne og ønsket – og det tar jeg ikke for gitt.

– Rebekka fikk mange utfordringer, og har tatt de på strak arm. I fremtiden vil vi ha behov for ansatte med spisskompetanse på et felt samtidig som de evner å jobbe med og forstå et bredt spekter av fagfelt og forretningsmodellen vår. Slike medarbeidere er gull for oss, og vi trenger de beste hodene for å ta Telenor inn i den nye teknologiske hverdagen, sier Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor Norge.

Ikke overraskende har Rebekkas inntrykk av Telenor endret seg mye siden sommeren 2018.

- Før jeg begynte i Telenor visste jeg ikke så mye om selskapet. Inntrykket har beveget seg fra et bilde av et tungt og tradisjonelt, kanskje til og med gammeldags telekomselskap, til en fremoverlent teknologigant. En arbeidsplass med mange muligheter for de som vil noe.

Sommer Internship Program 2020

Telenor lanserer et nytt internship program for sommeren 2020. Telenor er på utkikk etter deg som er student med utdanningsretning innen markedsføring, teknologiledelse, industriell økonomi, økonomi, strategi, programmering, dataingeniør, design, entreprenørskap eller liknende, og som ønsker å bli bedre kjent med morgendagens teknologi. Som Sommer Intern i Telenor blir du med i spennende, tverrfaglige prosjekter om fremtidens teknologi. Du får tett oppfølging av en mentor, og får presentere resultatet for ledelsen i Telenor Norge.

Varighet: 15.juni til 7.august med en ferieuke i uke 29.

Søknadsfrist er 31.januar. Vi håper å høre fra deg!

Les mer her - https://www.telenor.no/om/jobbitelenor/summer-internship-2020.page