Lekre Samsung Galaxy A50 gir deg mye for pengene

Galaxy A50 er en rimeligere Samsung-mobil med fantastisk skjerm, flust med lagringsplass – og så stort batteri at du får én ting mindre å stresse over i hverdagen.
Samsung Galaxy A50
Utgått produkt

Denne mobilen ble lansert i 2019 og er ikke lenger i vårt sortiment. Er du på jakt etter en ny Galaxy? Her finner du din nye mobil

På overflaten er det lite som skiller nye Samsung Galaxy A50 fra toppmodellene på mobilmarkedet. Mobilen har en krystallklar og fargesterk skjerm på romslige 6,4 tommer. Designet er lekkert og stilrent, med en fingeravtrykkleser som er gjemt i selve skjermen. Du finner et trippel-kamera på baksiden.

Dette er likevel en rimeligere Samsung-modell – men med Galaxy A50 får du mye for pengene. Den har alle funksjoner du forventer og trenger, og brukervennlighet som få andre kan måle seg med. Ikke minst: både mobilens skjerm, lagringsplass og batterikapasitet er på høyde med de beste.

Stor skjerm, slank design

Galaxy A50 er svært lett og slank – kun 7,7 millimeter på det tykkeste. Det slanke designet gjør at mobilen fremstår som nokså liten og håndterlig til tross for den store skjermen, som altså måler 6,4 tommer.
Samsung er blant de desidert beste i bransjen på å lage skjermer, og her skuffer ikke Galaxy A50. Den store AMOLED-skjermen er fantastisk klar og god, med herlig kontrast og fargegjengivelse. Oppløsningen er på 1080 x 2340 piksler, som gir mer enn respektable 403 piksler per tomme.
Skjermen er stor, men strekker seg til gjengjeld omtrent helt ut til sidekantene. Unntakene er en liten ramme helt nederst, samt et «hakk» i toppen for å gi plass til et selfie-kamera.
Det er på hver side av dette hakket, når du bruker mobilen, at du finner statussymbolene for batteri og tilkoblinger, klokkeslettet og tilsvarende info. Hakket er derfor ikke spesielt sjenerende – du opplever tvert imot at det gir deg ekstra skjermareal, ettersom du kan «stue unna» denne informasjonen der i toppen. Så får du utnyttet hele resten av skjermen til det du holder på med til enhver tid. Sideforholdet på 19,5:9 etterlater masser av plass, også hvis du vil dele skjermen mellom to ulike apper.
For å frigjøre enda mer plass på mobilens fremside, er fingeravtrykkleseren flyttet inn i selve skjermen.
Alt dette – den store, gode skjermen og det slanke designet – gjør det lett å glemme at det ikke er en av Samsungs toppmodeller du holder i hånden.  

Tid og rom til det du trenger

Det sier seg selv at en budsjett-mobil ikke kan matche toppmodellene på alle punkter. Men Galaxy A50 har mer enn god nok ytelse og funksjonalitet for den jevne bruker, og på noen av de viktigste punktene er den også helt der oppe blant de beste. Det gjelder ikke minst skjermen.
Samsung har også prioritert flere av de tingene som virkelig betyr noe: Mobilen kommer med et stort og kraftig batteri, og mer enn nok lagringsplass.
Mobilens batteri på 4000 mAh er sammenlignbart med det du finner i «storebror» og toppmodell Galaxy S10+. At du med god margin kommer deg gjennom dagen uten å uroe deg over batteriet er en av de tingene som virkelig betyr noe i en ny mobil, og det er gledelig å se at Samsung prioriterer nettopp dette. 
Du får også mobilen med romslige 128 GB intern lagringsplass, som kan utvides helt opp til 1 TB med minnekort av typen microSD.

Enkel og brukervennlig

Mobilen kjører på Android 9.0 med Samsungs OneUI-menyer, som er noe av det mest intuitive og brukervennlige vi kan huske å ha vært borte i.
Alt det viktigste av apper og funksjoner – værvarsel, søkefelt, nettleser, telefon, kamera og så videre – ligger allerede på hjemskjermen når du tar i bruk mobilen. For å se resten av appoversikten trenger du bare å sveipe opp eller ned hvor som helst på skjermen. Det er svært enkelt å tilpasse både hjemskjermen og menyene etter egne preferanser, slik at dine mest brukte apper og funksjoner alltid er lett tilgjengelige. 
Samsung Galaxy A50

Allerede på låseskjermen har du rask tilgang til telefon og kamera. Mobilen har et trippelt kamera på baksiden. I tillegg til en lyssterk 25 megapiksel-sensor med blender på f/1.7, er det en separat 5 MP-sensor som sørger for ekstra dybde og lar deg ta flotte portretter med slørete bakgrunner – samt en dedikert vidvinkellinse med 8 MP oppløsning.

Og, for øvrig, når vi snakker om fysiske attributter: Der mange nye mobiler sløyfer den dedikerte 3,5-millimeter-hodetelefonutgangen, finner du fortsatt en slik i Galaxy A50 – og kan altså koble til dine gode, gamle kablede headset.  

I likhet med de fleste nye mobiler er det gjort svært enkelt å overføre kontakter, bilder, apper og annen informasjon til Galaxy A50 fra din gamle mobil. Ha din gamle mobil påslått og tilgjengelig første gang du slår på den nye, og følg veiledningen på telefonen for å sette den opp og gjøre den til din egen.

Samsung Galaxy A50 er i salg nå, og kommer i svart, blå eller hvit finish. Kjøper du den med SWAP betaler du ingenting nå, men heller en fast sum hver måned i to år. Skjermforsikring er inkludert, og du får også SWAP Plussforsikring i to måneder.

Dette er Samsung Galaxy A50
Rimelig gigantskjerm: Lyssterk AMOLED-skjerm på hele 6,4 tommer som dekker neste hele fremsiden av mobilen.
Enormt batteri: Unngå ladeangst med et gigantisk batteri (4000 mAh) som kan måle seg – og overgå – selv de dyreste mobilene på markedet.
Allsidig trippelkamera: Ta gode bilder i enhver situasjon. Smart bildeteknologi gjenkjenner 20 forskjellige «scener» og hjelper deg med å fremheve farger og detaljer.
Skjult sikkerhet: Lås opp telefonen med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykksleseren plassert i skjermen.
Stilrent design: Flott og solid utforming til en rimelig pris – og egen hodetelefonutgang.
Lynkjapp Android: One UI – Samsungs tilpassede Android-grensesnitt – er enkel og intuitivt i bruk.