Pressemeldinger

ZERO og Telenor går sammen i jakten på grønne gründere

Miljøstiftelsen ZERO og Telenor går sammen i satsningen på å få flere miljøteknologigründere opp og frem. – Grønn teknologi er etterspurt, men veien ut i markedet er vanskelig. Vi vil komme i kontakt med gründere og bidra til å få mer miljøteknologi ut i markedet, sier Berit Svendsen.

(Fornebu, 30. august 2016) Miljøstiftelsen ZERO og Telenor går sammen i satsningen på å få flere miljøteknologigründere opp og frem. – Grønn teknologi er etterspurt, men veien ut i markedet er vanskelig. Vi vil komme i kontakt med gründere og bidra til å få mer miljøteknologi ut i markedet, sier Berit Svendsen.

Teknologiinnovasjon er en kritisk del av løsningen på verdens klimautfordringer, mens norske grønne investeringer er det få av. Sammen med ZERO vil Telenor bli en aktiv bidragsyter til å realisere ny og grønn teknologi.

– Norske gründermiljøer er i sterk vekst, men vi trenger flere grønne gründere for å løse klimautfordringen. Der har både norske myndigheter, vi i ZERO og store næringslivsaktører et felles ansvar, sier leder for ZERO, Marius Holm.

I konkurransen Greenovation lokkes grønne gründere med kontorplasser, Zeros miljøkompetanse og Telenors store nettverk og støtteapparat, i tillegg til en plass i Kjeller Innovasjons eksklusive akseleratorprogram Techmakers Green.

– Tilgang på kompetanse, nettverk og støtteapparat står høyt på gründernes ønskeliste, og det er det minste vi kan gi dem, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Alt som er grønt
ZERO og Telenor vil at gründere som har en idé med potensialet til å redusere klimagassutslipp ved hjelp av teknologi, skal søke om å bli med i konkurransen innen 15. september. Så lenge ideen er grønn og klar til å presenteres kan du være den Telenor og Zero søker.

– Det handler om å finne forretningsmodeller og nye løsninger som utnytter ressursene mer effektivt, og som kan gjøre livene våre smartere og grønnere. Samfunnets ressursutnyttelse skal omstilles mot en mer bærekraftig og sirkulær økonomi (økonomi basert på gjenbruk), som både skaper løsninger på samfunnsutfordringene, men også gir konkurransefordeler og muligheter for bærekraftig vekst, sier Svendsen.

Slik søker du:

  • Fyll ut en kort beskrivelse av produktet, ideen eller tjenesten her innen 15. september: link.no/greenovation
  • Utvalgte søkere vil inviteres til å presentere sin idé på MESH under Oslo Innovation Week 18. oktober.
  • Vinneren kåres på Zero-konferansen i november.

Vinneren får:

  • En kontorplass i et inspirerende arbeidsmiljø med fritt bredbånd og telefon i ett år.
  • En plass på Kjeller Innovasjons eksklusive grønne 3 måneders akseleratorprogram.
  • En personlig kontakt i Telenor og Zero.
  • Tilgang til støtte- og nettverkskanaler i Telenor og Zero
  • Tilgang på markedsførings-, finansiell-, og teknologisk kompetanse.
  • En utvalgt deltaker vil inviteres til 100 pitches semifinale under Oslo Innovation Week i oktober.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Caroline Lunde, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 971 55 855, e-post: caroline.lunde@telenor.com