Pressemeldinger

Utvikler rådgiverposisjonen - kjøper Ucom

Telenor kjøper den faglig sterke forhandler- og rådgiverkjeden for bedrifter Ucom, for å videreutvikle digital rådgiverposisjon. – Viktig for å bistå bedriftene i digitaliseringsarbeidet, sier Ove Fredheim, direktør for Telenor bedrift.
Dag Magne Søyland, administrerende direktør i Ucom og Ove Fredheim, direktør for Telenor bedrift mener oppkjøpet styrker Telenors rådgiverrolle i bedriftsmarkedet. Foto: Martin Fjellanger

(Fornebu 20. juni, 2017) Telenor kjøper den faglig sterke forhandler- og rådgiverkjeden for bedrifter Ucom, for å videreutvikle digital rådgiverposisjon. – Viktig for å bistå bedriftene i digitaliseringsarbeidet, sier Ove Fredheim, direktør for Telenor bedrift.

– Ucom har svært god kundeinnsikt og ikke minst innovative løsninger som bedriftskundene setter pris på. Ucom er regnet for å være de beste rådgiverne innen telekommunikasjon i sitt nedslagsfelt. Med Ucom på laget vil vi bedre kunne bistå bedrifter med både tjenester og rådgivning i deres digitaliseringsarbeid, sier Fredheim.

Stavangerbedrift med sterk kompetanse
Ucom består av ni forhandlere som opererer under Nordialog-paraplyen i Kjedehuset. De har hovedkontor i Stavanger, og opererer over store deler av Sør-, Vest- og Midt-Norge.

– Med Telenors portefølje og vår sterke salgskraft og gode tjenester vil tilbudet til våre kunder styrkes med denne avtalen. Vi mener avtalen representerer en tydelig satsning fra Telenor i våre nedslagsfelt, sier Dag Magne Søyland, administrerende direktør i Ucom.

Ucoms forhandlere holder til i Stavanger, Haugesund, Jæren, Bergen, Trondheim, Namsos Hamar, Gjøvik og Kristiansand. I tillegg eier Ucom 60 prosent av konsulentselskapet Peanuts, som også inngår i kjøpet.

– Samfunnet digitaliseres i stort tempo og våre kunder skal vite at de får den beste rådgivningen på digitale løsninger. Derfor er vi svært glade for å ha landet denne avtalen med Ucom, sier Fredheim.

Satsning mot lokale bedrifter
Ucom har 120 ansatte som vil fortsette å betjene kundene som før. Kjøpet er planlagt gjennomført så snart det er behandlet av Konkurransetilsynet.

– Vår ambisjon er å forsterke det gode samarbeidet vi allerede har med Ucom og Kjedehuset, slik at bedrifter får nødvendig støtte med å ta i bruk ny teknologi og digitalisere sine kjerneprosesser over hele Norge, sier Fredheim.

Fakta om Ucom

  • Etablert i 2013
  • Ni Nordialog-forhandlere
  • 120 ansatte
  • Nasjonalt driftssenter for alle tjenester
  • Omsetning 410 MNOK (2016)
  • 60 prosent eierandel i Peanuts

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Dag Magne Søyland, administrerende direktør i Ucom AS
Tlf: 900 23 300, e-post: dag.magne.soyland@nordialog.no

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse