Pressemeldinger

Ubegrenset data for hele familien: Telenor lanserer Next Familie

Nordmenns dataforbruk har skutt i været under pandemien. Halvparten av barn og unge bruker YouTube daglig, og vi har aldri brukt så mye data som vi gjør i dag, viser ferske funn fra Telenor og Ipsos.
Telenor lanserer Next Familie, et mobilabonnement med ubegrenset data som er utviklet for både familien- og fremtidens mobilbruk.


(Fornebu, 04. juni 2021) Nordmenns dataforbruk har skutt i været under pandemien. Halvparten av barn og unge bruker YouTube daglig, og vi har aldri brukt så mye data som vi gjør i dag, viser ferske funn fra Telenor og Ipsos.

For å komme utviklingen i møte, utvider Telenor nå familietilbudet ved å lansere Next Familie.

– Når barn og unge bruker streamingtjenester som aldri før, øker dataforbruket. Våre erfaringer fra Next, som har ubegrenset med data, viser at mange ønsker et tilsvarende abonnement tilpasset familien. Derfor lanserer vi Next Familie, et mobilabonnement med ubegrenset data som er utviklet for både familien- og fremtidens mobilbruk, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Høy streaming blant unge

YouTube og Netflix er strømmetjenestene flest barn- og unge bruker, ifølge Ipsos’ årlige barn- og ungdomsundersøkelse. Halvparten av barn og unge mellom 8 og 19 år bruker YouTube daglig.

– Undersøkelsen viser at andelen som bruker YouTube hver dag er høy, særlig blant gutter. Flere enn 2 av 3 gutter i aldersgruppene 12-15 og 16-19 år bruker YouTube daglig. For jenter i de samme aldersgruppene er andelen 1 av 3, sier Brown og legger til:

– Avhengig av videoppløsningen, sluker gjerne strømmingen 1GB i løpet av 20 til 60 minutter. Uten ubegrenset data kan datapakken din bli fort spist opp, sier Brown.

Barn- og unge bruker streamingtjenester som aldri før, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge. Her er mobildirektøren avbildet mens han demonstrerer Telenors 5G-nett i Oslo (foto: Martin Fjellanger).

Jenter ivrigst på videosamtale

Det er tydelig at videosamtale er populært blant yngre. 26 prosent av barn og unge sier de oftest bruker Facetime når de snakker med venner, ifølge Ipsos. Dette gjelder i større grad for jenter enn gutter. 34 prosent av jenter sier de bruker primært Facetime når de snakker med venner mens kun 18 prosent av gutter svarer det samme.

– Uavhengig om du streamer mye eller har hyppige samtaler på Facetime, så bør du være obs på dataforbruket ditt. Med Next Familie blir dette enklere. Nå kan hele familien surfe og bruke så mye data som de vil – helt bekymringsfritt, sier Brown.

Next Familie tilbys familier der to eller flere har Next-abonnement. Kun én i familien betaler ordinær månedspris mens de øvrige får familierabatt. Next prises utelukkende ut ifra hastighet, ikke mobildata. Alle i Next Familie får samme hastighet, og prisen med familierabatt er uavhengig av hastighet. Du trenger dermed ikke ofre mobildata en tanke.

Økt forbruk under pandemien og sommerferien

Da pandemien brøt løs, endret hverdagen seg betraktelig for både barn og voksne. Diverse koronarestriksjoner gjorde livet heldigitalt og til tross for utstrakt wifi-bruk, har dataforbruket økt blant de fleste. Tall fra Telenor viser at vi bruker mer mobildata enn noensinne, til tross for at vi stort sett holdt oss hjemme i fjoråret.

– I 2020 registrerte vi en økning på 20 prosent, og selv om dette er lavere enn hva vi hadde estimert før korona, er det likevel overraskende tatt i betraktning at vi tilbringer så mye tid hjemme og mange da avlaster mobilnettet ved å være koblet til wifi. Hvis vi ser på totalt forbruk av mobildatatjenester i 2020, inkludert trådløst bredbånd, har forbruket faktisk doblet seg, som er høyere enn vårt estimat, sier Brown og legger til:

– Uavhengig om man er barn eller voksen, så bruker vi mer mobildata enn tidligere. Det ser vi spesielt i sommermånedene. Dersom vi sammenligner gjennomsnittlig dataforbruk fra januar til mai med juli i fjor, ser vi at databruken økte med hele 65 prosent i juli alene. Jeg vil derfor anbefale alle å ta en ekstra kikk på hvilket mobilabonnement du og din familie har, spesielt nå i sommer.

Dette er Next Familie

 • Next Familie er et nytt mobilabonnement med ubegrenset data – tilpasset fremtiden. Abonnementet inkluderer tre ulike hastigheter og det er dette som avgjør prisen for abonnementet. Hastigheten påvirker kun prisen på det første abonnementet, og det er kun én i familien som betaler ordinær månedspris. Øvrige familiemedlemmer får familierabatt.
 • De ulike hastighetskategoriene er Normal med opptil 10 Mbit/s, Rask med opptil 100 Mbit/s og Maksimal med opptil 300 Mbit/s på 4G eller opptil 1000 Mbit/s på 5G.
 • Månedspris for voksne med familierabatt er 449 kr, og for barn under 18 år er prisen 349 kr per måned.
 • Etter at du har brukt 100 GB mobildata, reduseres hastigheten i abonnementet automatisk til 3 Mbit/s. Dersom du ønsker å fornye hastigheten, kan du kjøpe Hastighetsreload for 24 timer eller ut måneden.
 • Dersom du reiser utenfor Norges grenser til EU/EØS, er det ingen ytterligere databegrensninger. I EU/EØS utgår hastighetsdifferensieringen og hastigheten bestemmes av lokale operatører.
 • Next inneholder flere inkluderte fordeler – Nettslett, Nettvern, Min Sky, Se Hvem i tillegg til Sikker Bruk for de under 18 år.

Funn fra Ipsos sin årlige barn- og ungdomsundersøkelse

 • 51 prosent av barn og unge sier de bruker YouTube daglig
 • 72 prosent av gutter i aldersgruppene 12-15 år sier de bruker YouTube daglig.
 • 33 prosent av jenter i aldersgruppene 12-15 år sier de bruker YouTube daglig.
 • 73 prosent av gutter i aldersgruppene 16-19 år sier de bruker YouTube daglig.
 • 34 prosent av jenter i aldersgruppene 16-19 år sier de bruker YouTube daglig.
 • 26 prosent av barn- og unge sier de bruker oftest Facetime når de snakker med venner.
 • 34 prosent av jenter sier de bruker oftest Facetime når de snakker med venner.
 • 18 prosent av gutter sier de bruker oftest Facetime når de snakker med venner.

Informasjon om Ipsos sin årlige barn- og ungdomsundersøkelse

 • Målgruppe: Barn og ungdom 8-19 år
 • Tidsperiode: 15. februar – 4. mars 2021
 • Utvalg/befolkning: 848 intervju 8-19 år
 • Resultatene må tolkes innenfor feilmarginer på 1.5-3.5 prosentpoeng for totalresultatet


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

David Fidjeland, kommunikasjonssjef i Telenor Norge.

Tlf: 93 46 72 24, e-post: david.fidjeland@telenor.no

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse