Pressemeldinger

Trapper opp beredskapen før stormhelg

Telenor er godt forberedt når høststormene inntar deler av landet denne helga. Entreprenører er i beredskap for å rykke ut til skader på installasjoner.

(Fornebu, 21. september 2018) Telenor er godt forberedt når høststormene inntar deler av landet denne helga. Entreprenører er i beredskap for å rykke ut til skader på installasjoner.

Meteorologisk institutt hever farenivået før fredagens storm til høyeste nivå i Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold. Også Rogaland, Agder, Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland kan vente kraftig vind.

Telenor er forberedt på at dette kan føre til utfall på mobil og bredbånd. Det er særlig strømtilførsel som er kritisk for installasjonene.

– Mobilnettet er blitt kraftig forbedret og batterikapasiteten økt de siste årene, men ved strømbrudd over lengre tid vil etter hvert basestasjonene gå ned, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen, som nå er i Nordland på sin årlige Norgesturne for å sjekke tilstanden i mobilnettet.

Amundsen forteller at Telenor høyner beredskapen og følger værsituasjonen døgnet rundt, og er i løpende kontakt med beredskapsrådene i de aktuelle fylkene.

– Kundene må være forberedt på at det kan ta tid dersom mobil eller bredbånd blir borte. Vi prioriterer liv og helse fremfor alt, understreker Amundsen.

For ytterligere informasjon:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør Telenor Norge
Telefon 900 21 000 eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse