Pressemeldinger

Topp 10 i desember: Produktene som «vant» julen

Hvert år kjøper nordmenn julegaver for millioner av kroner. I år var intet unntak og mange fikk gleden av harde pakker under treet. Tradisjonen tro var det Apples iPhone som toppet salgslisten i julesalget, men gjennom året har Huawei stadig tatt markedsandeler med sine nye fantastiske mobiltelefoner.
iPhone troner på toppen, mens Huawei landet på en tredjeplass blant julens salgsvinnere.

(Fornebu, 10. januar 2019) Hvert år kjøper nordmenn julegaver for millioner av kroner. I år var intet unntak og mange fikk gleden av harde pakker under treet. Tradisjonen tro var det Apples iPhone som toppet salgslisten i julesalget, men gjennom året har Huawei stadig tatt markedsandeler med sine nye fantastiske mobiltelefoner.

Salgstallene fra desember viser at et stort antall mobiltelefoner ble trygt plassert under juletreet i 2018. I Telenors topp ti salgsliste, finner man hele seks Apple-produkter. På første og andre plass troner henholdsvis Apple iPhone Xs og Apple iPhone Xs Max, mens på tredje plass finner vi Huawei Mate 20 Pro.

– Desember var en god måned for oss og vi håper at mange finner gleden av splitter nye mobiltelefoner. Våre salgstall viser at iPhone Xs er mest populær blant Telenor`s kunder og at iPhone Xr som hadde en rolig start fra lansering, omsider har kommet seg sterkere. Likevel er det verdt å bemerke at ingen produsent har vært nærmere Apples bestselgere enn Huawei med sin Mate 20 Pro, sier Bjørn Ivar Moen, konstituert administrerende direktør i Telenor Norge.

Huawei på fremmarsj

Ifølge Telenors salgstall for 2018, viser det seg at dette var året hvor Huawei virkelig satte spor. Det kinesiske selskapet økte sitt mobilsalg betraktelig og har inntatt en klar tredje plass blant årets mest solgte mobiltelefoner, etter Apple og Samsung.

– Siden lanseringen av P20 Pro og Mate 20 Pro, har Huawei gjort det sterkt i våre salgskanaler. Det er ikke enkelt å konkurrere mot toppmodellene fra Samsung og Apple, men i år har Huawei produsert mobiltelefoner som vinner de fleste tester, i tillegg til at de har gjort mye riktig på markedssiden og mot kundene, sier Moen.

Samsung hadde også et svært godt juletilbud til kundene på sin S9-serie, men nådde ikke helt opp i salgsvolum mot Apple og Huawei denne gangen. Samtidig er vi trygge på at Samsung har alle ambisjoner om å komme på offensiven i 2019 og vi gleder oss til å jobbe godt med alle de produsentene vi har et partnerskap med.

Nye smartklokker – med eSIM

Nytt i år er at flere fikk smartklokker under juletreet og at mange av disse nå har integrert SIM (eSIM). Salget av både Samsung Galaxy Watch og Apple Watch økte ved juletider, noe som markerer en økt interesse for smartklokker med eSIM.

– Det er nesten ingen grenser for hva som kan kobles opp mot internett ved hjelp av eSIM, og innen «Internet of Things» (IoT), eller tingenes internett, går utviklingen fort fremover. Vi i Telenor følger spent med på utviklingen og gleder oss til fortsettelsen, sier Moen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse