Pressemeldinger

Tips til en tryggere familiehverdag

Denne uken begynte mange spente barn på skolen, og nå venter en ny hverdag både for deg som forelder og barnet ditt. I Min Familie-appen er en ny funksjon på plass. Geofencing gir deg mer oversikt og større trygghet i en hverdagen.
Med Min Familie får du mer oversikt og større trygghet i hverdagen. Så slipper du de små bekymringene i familiehverdagen.

(Fornebu, 24. august 2018): Denne uken begynte mange spente barn på skolen, og nå venter en ny hverdag både for deg som forelder og barnet ditt. I Min Familie-appen er en ny funksjon på plass. Geofencing gir deg mer oversikt og større trygghet i en hverdagen.

Nå som ferien er over kan det være en brå overgang fra dvalemodus til en travel hverdag. Leksehjelp, trening, matlaging og foreldremøter - det er mye logistikk og mye må koordineres. Samtidig føler mange foreldre på behovet for trygghet. Kom barna mine seg på skolen og når kom de hjem?

– Da barna begynte på skolen følte jeg, som de aller fleste foreldre, en spenning knyttet til det ikke å være i nærheten. I dag er barna mine eldre og klarer seg utmerket uten at pappa passer på. Men mange foreldre har et behov for å vite at barna er der de skal være. Særlig når barna er små. Samtidig vil de ikke trenge seg for mye på. Såkalt geo-ruting kan være en løsning på dette dilemmaet. Derfor har vi nå lansert en ny funksjon i Min Familie-appen som gir deg et varsel når barna er framme på skolen, og når de er trygt hjemme, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenors mobildivisjon.

Min Familie lanserer "geofencing"

Min Familie-appen har åpnet for såkalt geofencing, eller "virtuelle gjerder" på norsk. Geofencing innebærer at man "gjerder inn" et geografisk område i soner. Sonen definerer du selv, og kan eksempelvis være et skoleområde, ditt eget nabolag eller hjemmet. Dersom du åpner for denne funksjonen på mobiltelefonen til barnet ditt, vil du få et varsel når barnet går ut eller inn av sonen.

– Mange foreldre benytter seg av "Finn min iPhone" for å se hvor barna er. Denne funksjonen er veldig presis og kan ligge i grenseland til overvåking. Med den nye funksjonen i Min Familie får du i stedet kun beskjed når barna er på skolen og når de har kommet hjem. Så slipper du de små bekymringene i familiehverdagen, sier Bjørn Ivar Moen.

5 kjappe Min Familie-tips

 1. Få orden på trening og avtaler
  Delt kalender gjør det enkelt å få overblikk over alt som skjer. Hvis alle husker å legge inn sine ting i kalenderen slipper man for eksempel unødvendig dobbelbooking.
 2. Hva skal vi ha til middag?
  En snartur innom butikken på vei hjem fra jobb, og spørsmålet melder seg; hva skal vi ha til middag? Med "Middagsplan" kan dere planlegge middagene dag for dag.
 3. Husket å ta ut av oppvaskmaskinen?
  Ta ut av oppvaskmaskinen, rydde rommet eller klippe plenen? Legg oppgavene inn i "Oppgaver og lister"
 4. Hva var passordet igjen?
  Det er fort gjort å glemme passord til Netflix, Wifi eller annen viktig informasjon. I "Litt hemmelig" kan dere lagre dette felles.
 5. Hvor er dere?
  Med delt familieposisjon kan dere dele plasseringen deres slik at dere vet hvor alle er. Her kan dere også definere "soner", slik at dere får et varsel når barna har kommet fram på skolen og er trygt hjemme. Det er bare å skru av denne funksjonen hvis dere ikke vil bruke den.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, konstituert kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse