Pressemeldinger

Tilbyr «Haram» via SMS

Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen har sett seg lei av piratkopier og dyre filmopplevelser og legger ut den Amanda-aktuelle filmen «Haram» for leie via SMS.

(Fornebu, 14. august 2015) Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen har sett seg lei av piratkopier og dyre filmopplevelser og legger ut den Amanda-aktuelle filmen «Haram» for leie via SMS.

– For meg handler dette rett og slett om å gi et alternativ til piratkopiering som gjør at folk tar seg råd til å velge lovlige produkter. Filmleie via SMS gjør det mulig å kutte fordyrende mellomledd og tilby god filmopplevelse til en pris alle kan leve med, sier Rolfsen.

Rolfsen har bevisst priset filmen lavt, kun 21 kroner må man ut med over mobilregningen for å leie filmen. Etter MVA og SMS-avgift sitter Rolfsens selskap Curry Film igjen med 8,50 kroner per visning.

– Det er ikke mye penger, men forhåpentligvis nok til at dette går rundt. Jeg tror at enkel og rimelig filmleie via SMS vil gjøre det mer attraktivt for publikum å se film på ærlig vis, sier Rolfsen.

Se flere bilder under relatert materiale

 ”Name

– Da Rolfsen tok kontakt for å høre om muligheten til å tilby filmleie via SMS syntes vi det var et godt initiativ. Telenor har i en årrekke jobbet for å finne løsninger for lovlig digital distribusjon av musikk, film og litteratur. Den beste måten å komme ulovlig distribusjon til livs er at rettighetshavere finner nye måter å distribuere sitt innhold på, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Etterspørselen etter film- og TV-serier har eksplodert de siste årene.

– Interessen for godt innhold har aldri vært større. Bare i år ser vi at videotrafikken over fast bredbånd har økt med 53 prosent. Jeg synes Rolfsen viser at det er mulig å utvikle innovative forretningsmodeller innenfor film i et digitalt marked, sier Svendsen.

Filmen er et spenningsdrama som omhandler tabubelagte temaer som æresdrap og tvangsekteskap. Elias Ali, som debuterte i spillefilmen Haram, er nominert i beste skuespiller-kategorien under årets Amanda-festival som går av stabelen denne helgen.

– Jeg opplever at etterspørselen etter å leie eller å kjøpe filmen er stor, men jeg har bevisst ikke gitt den ut på DVD eller Blu-ray fordi disse formatene etter min mening nesten er døde. Jeg håper at denne måten å distribuere film på gjør at de som ikke har fått sett filmen på kino, eller som på grunn av filmens innhold ikke har villet bli sett i en kinosal, nå får muligheten, sier Rolfsen.


”Name

– Jeg gleder meg til å teste ut SMS-leie av film, og kommer til å fortsette å se etter nye muligheter til å nå publikum på. Suget etter godt innhold er stort, men betalingsviljen svekkes selvsagt når det meste er å få tak i så godt som gratis. Da må vi som filmskapere tørre å bruke nye metoder og ikke prise oss ut i kampen om seere, sier Rolfsen.

Filmleie via SMS
Betaling via SMS er en etablert tjeneste og de fleste har kjøpt parkering, fått nummeropplysninger eller stemt på Idol med SMS. Enkelte aktører har så vidt startet med å tilby SMS som betalingsform for leiefilm, men Rolfsen blir trolig den første som tilbyr en aktuell norsk spillefilm rett til mobilen.

Ved å taste inn mobiltelefonnummeret på haramfilm.no mottar brukeren en tekstmelding som låser opp tilgang til filmen, eller man kan sende «kjøp haramfilm» til 09316. Filmen koster 21 kroner som belastes over mobilregningen. Filmen strømmes deretter på vanlig måte via internett på alle plattformer innenfor 24 timer. Dersom noen ikke ønsker eller kan leie via SMS, kan filmen også leies med kredittkort eller PayPal.

SMSpay er utviklet av Frontkom, i samarbeid med Vianett og DIBS og gjort mulig av selskapet Strex.Strex er eid av mobiloperatørene Telenor, TeliaSonera og Tele2

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge:
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.com