Pressemeldinger

Telenors mobilnett kåret til Norges raskeste

Siden Telenor fjernet hastighetsbegrensninger i september 2016, har Speedtest-resultatene fra Telenors nettverk kumulativt vist at de har vært den raskeste mobiloperatøren i Norge i ni måneder på rad
Alt-tekst

(Fornebu, 2. juli 2017) Ookla, som måler hastigheten i mobilnett verden over, har nå kåret Telenors mobilnett til Norges raskeste.

– Vi er stolte av å kunne kåre Telenor til vinner av Speedtest Award 2017 for Norges raskeste mobilnett, basert på Ooklas analyse av Speedtest-resultatene fra 1. og 2. kvartal i 2017, sier Doug Suttles, konsernsjef i Ookla.

– Siden Telenor fjernet hastighetsbegrensninger i september 2016, har Speedtest-resultatene fra Telenors nettverk kumulativt vist at de har vært den raskeste mobiloperatøren i Norge i ni måneder på rad. Dette er den største hastighetsøkningen vi noensinne har sett på så kort tid – og økningen er så sterk at Telenors hastigheter nå er blant de raskeste i verden. Dette er en meget imponerende utvikling, spesielt med tanke på dalene og fjellområdene i Norge som kan gjøre det vanskelig å bygge et mobilnett, og det viser tydelig at Telenor har Norges raskeste nettverk, fortsetter Suttles.

– Et av verdens raskeste nett

– Vi på Ookla ser frem til å følge utviklingen i det norske markedet. Telenors kunder er heldige som har et av verdens raskeste mobilnett tilgjengelig, spesielt med tanke på mobiltelefonens betydning i det skandinaviske markedet, sier Doug Suttles.

Ooklas kåring baserer seg på målinger i hele Norge for første halvår i år, der Telenors kunder i snitt oppnår en nedlastningshastighet på mer enn 54 Mbits – hele 10 Mbits høyere enn operatør nr. 2. Siden det dreier seg om mange tusen daglige hastighetsmålinger i appen Speedtest fra Ookla, gjenspeiler hastigheten det brukerne i praksis får over hele landet.

(Faksimile Speedtest.net.)

Telenor fortsetter utbyggingen

– Dette er den beste attesten mobilnettet vårt kunne ha fått, og utmerkelsen trygger både kundene og oss i Telenor på at vårt store mobilløft har effekt. Dette inspirerer oss til fortsatt å investere tungt i mobilnettet, ikke minst jobber vi nå med å oppnå landsdekkende 4G, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Amundsen vektlegger at Telenor har fulgt en unik strategi i byggingen av nettet, der ulike frekvenser supplerer hverandre.

– Resultatet er et stabilt og lynraskt mobilnett som sikrer at du kan snakke, strømme og surfe uten problemer. Hele 4G-nettet er oppgradert til 4G+. Det betyr at mobilnettet er bedre rustet for å ta unna mye trafikk, samtidig som det leverer høyere hastigheter, sier Amundsen.

Maksimal fart for alle

Telenor vektlegger at oppgraderingen av Norges største mobilnett har vært og er et langsiktig prosjekt.

– Utbyggingen av mobilnettet er et pågående prosjekt. Årene framover skal vi fortsette modernisering og utbyggingen av mobilnettet for å sikre at nordmenn har mobilopplevelser i verdensklasse, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Mobil i Telenor.

Det var i september i fjor Telenor fjernet hastighetsbegrensning i mobilabonnementene og skrudde på fri fart for alle mobilkundene sine. Siden den gang har Telenors kunder gjennomgående hatt markedets høyeste hastigheter.

Fri fart innebærer at både privat- og bedriftskundene får ubegrenset tilgang til mobilnettets muligheter for opp- og nedlastingshastigheter, eller maksimal fart, der man befinner seg til enhver tid.

– Telenors siste moderniseringer av nettet retter seg ikke bare mot å gi knallgode opplevelser når man bruker mobilen til å strømme eller surfe med. Vi har også integrert 4G Tale og Wifi Tale for Android og iPhone, noe som radikalt bedrer talekvaliteten og er et historisk viktig tiltak for å gi langt bedre innendørsdekning, sier Bjørn Ivar Moen.

Link til Ooklas resultat og kåring: http://www.speedtest.net/awards/no/carrier/2017