Pressemeldinger

Telenor vant fram i klagesak

Forbrukerombudet slår fast at One Call bryter markedsføringsloven når selskapet benytter slagordet «like bra – bare billig».
(Fornebu, 22. april 2014) Forbrukerombudet slår i dag fast at One Call bryter markedsføringsloven når selskapet benytter slagordet «like bra – bare billig», og at One Call må slutte å bruke slagordet.


Telenor har reagert sterkt på at One Call så lenge har fått lov å drive slik villedende markedsføring.

- One Call har gjennom sin markedsføring over urovekkende lang tid villedet kundene. Vi ser frem til at også One Call fremover skal følge markedsføringsloven og at de nå endrer innholdet i sin markedsføring. Feilinformasjonen har pågått altfor lenge, og bør oppheves umiddelbart, sier leder for Mobile i Telenor, Bjørn Ivar Moen.

FO: One Call bryter loven
I en pressemelding fra Forbrukerombudet uttaler forbrukerombud Gry Nergård som følger:

«Reklamen gir inntrykk av at det er akkurat like bra å være One Call-kunde som å være kunde hos en av de andre operatørene, bare at det er billig. Dermed underslår den fordeler hos konkurrentene, blant annet 4G, som One Call per i dag ikke har. Dette er et brudd på markedsføringsloven.»

Mangler tjenester
- 4G er bare ett eksempel på at One Call definitivt ikke er «like bra» som Telenor, i tillegg kan One Calls mangel på tjenester som HD Voice og Min Sky fremheves, videre Telenors servicetjenester som lengre åpningstider på kundeservice og Telenor-butikker landet over, sier Bjørn Ivar Moen.

Dette er andre gang One Call får korreks for slagordet sitt. I september i fjor slo Næringslivets Konkurranseutvalg enstemmig fast følgende: «Kampanjen «Like bra – bare billig» er udokumentert og utilstrekkelig konkretisert, og derfor villedende.»

I september 2012 sendte Telenor klage til Forbrukerombudet på One Calls markedsføring, men klagen ble ikke behandlet. I februar i år sendte Chess inn klage til Forbrukerombudet om samme sak. Forbrukerombudet har nå behandlet klagen, og konkludert med at markedsføringen til One Call er villedende. I sin redegjørelse for dette, viser Forbrukerombudet til Telenors klage.

Les pressemelding om saken hos Forbrukerombudet