Pressemeldinger

Telenor sikrer skytjenester for bedrifter

Bruken av skytjenester har eksplodert de siste årene. Nå tilbyr Telenor som første bredbåndleverandør i Norge en tjeneste som gir bedrifter direkte tilgang til skytjenester skjermet fra Internett. Forsikringsselskapet If er første kunde som tar i bruk tjenesten tilknyttet skyplattformen Microsoft Azure.

(Fornebu, 18. november 2015) Bruken av skytjenester har eksplodert. Nå tilbyr Telenor som første bredbåndleverandør i Norge en tjeneste som gir bedrifter direkte tilgang til skyen skjermet fra Internett. Forsikringsselskapet If er første kunde som tar i bruk tjenesten tilknyttet skyplattformen Microsoft Azure.

– To av tre norske bedrifter bruker skytjenester. Samtidig vet vi at mange av kundene våre er bekymret for sikkerheten. Vi har derfor utviklet en tjeneste hvor trafikken går i eget nett og ikke sammen med annen trafikk over Internett. Dette gir bedre sikkerhet, mer forutsigbar kapasitet og en forbedret brukeropplevelse, sier Marina Lønning, leder for Telenors bedriftsdivisjon.

Bedre vern mot angrep
De fleste bedrifter har høye krav til kapasitet, presisjon og sikkerhet for sine tjenester, kundedata og annen informasjon. Telenor Secure Cloud Connect (SCC) er en forbindelse mellom bedriften og skyleverandører, som ikke går via den ordinære internettrafikken. Ved å bruke en SCC-forbindelse vil virksomheten redusere risikoen betydelig, siden SCC-forbindelsen er skjult for andre og gir bedre beskyttelse mot DDoS og andre angrepsformer. 

I tillegg gir SCC en reservert båndbredde som reduserer problemer med ustabile eller trege linjer.

Sikrer trafikken helt frem
Det er to måter å få tilgang til dataene i skyen: over Internett eller med dedikerte linjer. Ved å utvide rekkevidden av kjernenettet sitt, kan Telenor nå koble seg opp mot skyleverandørenes datasentre. Samarbeidet med Microsoft har ført til at Telenor nå kan tilby SCC- forbindelse til Azure ExpressRoute i London og Amsterdam.

– Vi mener at Telenors Secure Cloud Connect gir en mer stabil brukeropplevelse for våre skykunder. Gjennom en dedikert forbindelse kan bedriftene trygt utnytte de store fordeler skyen gir, sier Petter Merok som er direktør for Cloud Platform i Microsoft.

If først ute
Secure Cloud Connect vil være tilgjengelig for det norske bedriftsmarkedet ved årsskiftet, men allerede nå har blant annet If tatt i bruk tjenesten som en del av en pilot.

– For oss er sikkerhet første prioritet når det gjelder alle våre data, men særlig kundedata. Derfor er det positivt at vi nå får en skjermet linje til vårt datasenter. Jeg tror flere har ventet på en slik tjeneste, sier IT-Direktør i If, Kjell-Rune Tveita.

Fakta om Secure Cloud Connect
• En direkte forbindelse fra din bedrift til skyleverandører du stoler på
• Dedikert båndbredde fra 50Mbit/s til 1Gbit/s
• Telenor overvåker og drifter bedriftens forbindelse til skyen

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.com

Vibeke Hansen, kommunikasjonsdirektør i Microsoft
Tlf: 990 13 349, e-post: vibeke.hansen@microsoft.com