Pressemeldinger

Telenor samler internasjonale digitale talenter i Oslo

Hvordan kan mobilteknologi, internett og digitale plattformer skape et bedre og mer harmonisk samfunn?

(Fornebu 2. oktober 2013) Hvordan kan mobilteknologi, internett og digitale plattformer skape et bedre og mer harmonisk samfunn? Fra og med i dag starter Telenor jakten på én mann og én kvinne i alderen 18 til 25 år som kan bidra til å besvare dette spørsmålet.
 
Målet er å finne to ildsjeler som har en engasjerende og aktiv stemme i sosiale medier. De to skal representere Telenor Norge under Telenor Youth Summit, som arrangeres for første gang i samband med utdelingen av Nobels Fredspris 9. – 11. desember. 

Når hele verdens øyne rettes mot Oslo og Fredsprisen, vil Telenor samtidig samle 26 unge idéskapere fra alle land hvor Telenor er representert for å diskutere og utvikle løsninger for hvordan mobilteknologi og digitale landskap kan bidra til å løse økonomiske og sosiale utfordringer i dagens samfunn.

Konferansen skjer i samarbeid med Nobels Fredssenter.

− Det er de unge som representerer fremtiden og som bruker digitale og sosiale medier på en helt naturlig måte. Vi ser etter spennende løsninger på samfunnets utfordringer, og hvordan digitale medier og mobilteknologi er en del av løsningen. Med denne konferansen kan vi legge til rette for at ideene deres når et bredere publikum. I tillegg gir rammen rundt utdelingen av Fredsprisen en inspirerende atmosfære til å utvikle disse ideene, sier John Sebastian Slørdahl, juryformann og strategidirektør i Telenor Norge.

Fristen for å nominere kandidater er 14. oktober. En ung jury i Telenor skal deretter velge ut to, én mann og én kvinne, som skal representere Telenor Norge på konferansen. De to vil få en unik mulighet til å bygge et internasjonalt nettverk og fremme sine tanker på inspirasjonsøkter og arbeidsgrupper. Samtidig vil de få møte internasjonale ledere og andre innflytelsesrike personer fra Nobels Fredssenter og fra Telenor-konsernet.

− Vi ser etter digitale grundere, sosiale aktivister, engasjerte unge voksne som kanskje allerede har en stemme og et nettverk, men som har potensiale til å nå lenger gjennom et internasjonalt nettverk som Telenor Youth Summit kan tilby, sier Slørdahl.

Deltakerne fra hvert land velges ut på grunnlag av samfunnsengasjement og hvor fremtredende de er i lokalsamfunnet. Det er innstilling, engasjementet og ideer som juryen vil se etter.

Telenors hjemmeside og Facebook-side kan man lese mer og nominere kandidater til Telenor Youth Summit 2013.

Om Telenor Youth Summit 2013
• Telenor Youth Summit 2013 arrangeres for første gang og samler 26 engasjerte unge fra 13 land, som sammen skal utvikle forslag og ideer til hvordan mobilteknologi kan medvirke til å skape et bedre samfunn for alle over hele verden.
• Konferansen består av et tredagers program i Oslo bestående av seminarer og sosiale aktiviteter, som munner ut i en videopresentasjon hvor de unges forslag presenteres.
• Forslagene gjøres om til en digital idésamling – en video der ideene presenteres på digitale plattformer. Videoen skal vises frem for Telenor, på Nobels Fredssenter og ved Mobile World Congress i Barcelona i februar 2014.