Pressemeldinger

Telenor og NIF signerer ny avtale om mobilinnsamling

Telenor Norge og Norges Idrettsforbund har signert nok en samarbeidsavtale om innsamling av brukte mobiler. Dette vil gi idrettslagene inntektsmuligheter, samtidig som mobilretur skåner miljøet for mange tusen tonn med avfall. I 2015 vil alpinstjernen Kjetil Jansrud være ambassadør for kampanjen.

(Fornebu, 16. desember) Telenor Norge og Norges Idrettsforbund har signert nok en samarbeidsavtale om innsamling av brukte mobiler. Dette vil gi idrettslagene inntektsmuligheter, samtidig som mobilretur skåner miljøet for mange tusen tonn med avfall. I 2015 vil alpinstjernen Kjetil Jansrud være ambassadør for kampanjen.

Siden 2009 har Norges største miljødugnad, Telenors mobilretur-kampanje «Brukt mobil – nye muligheter», samlet inn over 500.000 mobiltelefoner. Disse er samlet inn av idrettslag landet rundt. For jobben fikk de 35 kroner per telefon. Siden samarbeidet startet har det generert 18 millioner kroner til idretten.

– Jeg ønsker å rette en takk til alle de tusen barn og unge som har gått fra dør til dør og spurt etter brukte mobiltelefoner. De har gjort en viktig jobb, ikke bare for egen klubb, men for miljøet også. Derfor er det naturlig for oss å fortsette det gode samarbeidet og vi er glade for at Norges beste dugnadsgjeng er klar for en ny innsamlingsrunde, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

10 millioner brukte mobiler
Barn og unge i Idretts-Norge kan nyte godt av at det ligger nesten ti millioner brukte mobiltelefoner rundt i de norske hjem. Med 35 kroner per telefon blir det millioner kroner som kan bli realisert til inntekter for idretten. Det tilsvarer mange ishockeykøller, alpinporter og klubbdrakter. Med harde pakker under treet blir det trolig ikke færre mobiler for idretten å samle inn.

– Bærebjelken i norsk idrett er frivillighet og dugnadsinnsats. Denne avtalen viser at det er gode inntekter å hente for Idretts-Norge ved å være med på Telenors miljødugnad, sier Inge Andersen, generalsekretær i Norges Idrettsforbund.

Jansrud fronter kampanjen
Nytt av året er at alpinstjernen Kjetil Jansrud skal være ambassadør for kampanjen. Han ser klart verdien i at barn og unge selv får muligheten til å kunne gjøre en jobb for å styrke klubbkassa. I tillegg er det viktig for Jansrud at kampanjen har en tydelig miljødimensjon.

– Jeg ville bli ambassadør for denne kampanjen fordi jeg har tro på konseptet. Det blir ingen olympiske gull uten ressurser til grasrota, og her er Telenor med på å bygge idrettsklubber. Det er også naturlig for meg som vintersportsutøver å engasjere meg i en kampanje med så tydelige miljøbudskap. Uten snø, ingen moro på ski, hverken for meg eller for morgendagens skikjørere, sier Jansrud.

Store miljøgevinster
Gamle mobiltelefoner utgjør faktisk potensielle ressurser, på flere måter. For eksempel kan hele 90 prosent av en mobil gjenvinnes. I en mobiltelefon finnes også mange typer metaller og mineraler som man må grave ut av bakken for å få tak i. Ved å gjenbruke slike metaller belastes ikke miljøet mer enn man absolutt må.

– Mange av mobilene som blir levert inn er av så god kvalitet at de blir restaurert og videresolgt i Asia og Afrika. Her gir brukte mobiler tilgang til kommunikasjonstjenester for mennesker som kanskje ikke har råd til å kjøpe en helt ny mobiltelefon, forklarer leder for samfunnsansvar i Telenor Norge, Ana Brodtkorb.

Påmelding til neste års innsamling skjer i februar.

Les mer:
Sikker og miljøvennlig mobilretur
Håndballjentene i Vestby resirkulerte seg helt til Danmark

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Ana Brodtkorb, leder for samfunnsansvar i Telenor Norge
Ana.Brodtkorb@Telenor.com, tlf: 902 09 832