Pressemeldinger

Telenor med 4G i utlandet

Telenor Norge tilbyr nå for første gang 4G-surf til kunder på reise i utlandet. – Først ut var Sveits, Nederland og Russland. Flere land vil følge, sier leder for Mobile i Telenor Norge, Bjørn Ivar Moen.

(Fornebu, 21. februar 2014) Telenor Norge tilbyr nå for første gang 4G-surf til kunder på reise i utlandet. – Først ut var Sveits, Nederland og Russland. Flere land vil følge, sier leder for Mobile i Telenor Norge, Bjørn Ivar Moen.

Telenor Norge åpnet nylig sin første internasjonale 4G-roamingavtale med Swisscom i Sveits. Denne uken ble lignende avtaler inngått med KPN i Nederland og MTS i Russland. Det betyr at kunder med mobiltelefoner eller nettbrett som støtter 4G, nå kan oppnå mye høyere datahastigheter i de nevnte landene.

- Med etableringen av 4G-roaming, legger vi til rette for at kundene våre skal få tilgang til de mest moderne mobilnettene også når de er på reiser i utlandet, sier Bjørn Ivar Moen. 

Nye 4G-avtaler
Kundene våre forventer at opplevelsen med mobilen, nettbrett og PC skal være like bra i utlandet som hjemme, og nå er Telenor godt i gang med å få på plass mye bedre datahastigheter også utenfor Norges grenser.

Moen kan fortelle at Telenor er i ferd med å inngå 4G-avtaler med flere roamingpartnere.

- Foreløpig er det flest henvendelser fra operatører i Asia, samt noe fra Sør- og Nord-Amerika. Men vi har klare indikasjoner på at europeiske operatører begynner å bli klare. Vi har satt oss ambisiøse mål for 2014. Vi ønsker at våre kunder får Telenors 4G-opplevelser også når de reiser utenlands, sier Moen.

Sikker løsning
Internasjonal 4G-roaming krever nye tekniske og sikkerhetsmessige løsninger, både hos mobiloperatørene på begge sider, samt hos de internasjonale motorveiene som flytter trafikk og signalering rundt omkring i verden.

Telenor har fulgt den internasjonale utviklingen på dette området over lang tid, og konstaterer at det er først nå de fleste viktige brikkene har begynt å falle ordentlig på plass.

Telenor Norge har valgt å etablere en sikker og skalerbar løsning for 4G-roaming. Denne er nå på plass, og fremover vil Telenor presentere flere roamingpartnere på 4G.