Pressemeldinger

Telenor lar folket bestemme hvem som skal få 4G i 2016

Telenor fortsetter utbyggingen av 4G-nettet over hele landet. Målet er at 95 prosent skal ha 4G-dekning i løpet av året, men allikevel er det alltid noen som føler seg oversett. Derfor inviterer Telenor nå det norske folket til å komme med forslag på steder som trenger 4G.

(Fornebu, 19. juni 2015) Telenor fortsetter utbyggingen av 4G-nettet over hele landet. Målet er at 95 prosent skal ha 4G-dekning i løpet av året, men allikevel er det alltid noen som føler seg oversett. Derfor inviterer Telenor nå det norske folket til å komme med forslag på steder som trenger 4G.

Med konkurransen ”Vi vil ha 4G” utfordrer mobiloperatøren hele Norge til å vise hvor interessen er sterkest for 4G. I fjor ble ti vinnere overrasket med 4G i området sitt. I år lover Telenor hele 19 vinnere – en ny 4G-mast i hvert fylke.

– Tanken er at folket vet best hvor behovet er størst. Til neste år ønsker vi derfor å gjennomføre 19 ekstra oppgraderinger over hele landet. Disse kommer da i tillegg til de som allerede er planlagt. Vi inviterer derfor til å vise oss hvor det er størst ønske om superraskt mobilnett, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor.

Oppgraderer uavhengig av innbyggertall
For å sette sitt sted på kartet, må man først sende inn en nominasjon som viser hvor man ønsker 4G. Deretter vil radioplanleggere sikre at det er praktisk mulig å gjennomføre en oppgradering på de stedene som er nominert, og at det ikke allerede er planlagt utbygging i området i 2016.

– Dette er en del av innsatsen vår for å få på plass superrask 4G i hele landet. Gjennom konkurransen åpner vi for å bygge ut dekningen selv på steder som vanligvis ikke ville vært prioritert. Nå håper vi at alle som ønsker seg raskere mobilnett melder seg på, og viser oss hvor vi bør sette opp 4G, uavhengig av innbyggertall, sier Moen.

Leter etter steder med stort engasjement
Rune Korneliussen var en av dem som hev seg rundt da Telenor lovte bort 4G-master i forbindelse med Grunnlovsjubileet 2014 i fjor. Med et ønske om raskere nett på campingplassen i Skjomen utenfor Narvik, klarte han å mobilisere langt flere enn de 150 innbyggerne som faktisk bor der.

Se video fra åpningen av 4G-masten:


– Vi håper vi får flere lignende historier om steder med stort engasjement. Skjomen er i utgangspunktet et friluftsområde som vanligvis ikke ville blitt prioritert i dekningsutbyggingen. Gjennom konkurransen oppdaget vi en overraskende stor interesse og engasjement for å få 4G i området, selv med få faste innbyggere. Noe som resulterte i en splitter ny mast som gir dekning til campingplassen og det naturskjønne friluftsområdet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Tre steg til 4G
Konkurransen har startskudd 19. juni, og du kan nominere ditt sted på vivilha4G.no frem til 30. august. For å sende inn en nominasjon, markerer du stedet ditt på kartet på nettsiden, laster opp et bilde av stedet og fyller ut kontaktinfo. Hvem som vinner nytt 4G-nett avsløres torsdag 5. november.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Mobil: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com