Pressemeldinger

Telenor lanserer mobilbokmerke mot overgrep

Et nytt bokmerke for rapportering av overgrepsbilder på nett blir nå lansert for alle Telenorkunder med iPhone. Bokmerket heter «Telenor Safe Report» og ligger inne i bokmerkemenyen hos alle som har oppdatert til siste versjon av IOS.
Alt-tekst

(Fornebu, 4. juni 2015) Et nytt bokmerke for rapportering av overgrepsbilder på nett blir nå lansert for alle Telenorkunder med iPhone. Bokmerket heter «Telenor Safe Report» og ligger inne i bokmerkemenyen hos alle som har oppdatert til siste versjon av IOS.

- Et sikrere internett for barn er et område Telenor brenner for, og vi har også vært tidlig ute med filter som blokkerer overgrepssider, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Telenorkunder som kommer over overgrepssider på nett kan nå finne «Telenor Safe Report» i bokmerkemenyen på iPhone. Når man velger dette bokmerket kommer det opp et vindu hvor man kan velge om man vil skrive inn informasjon eller være anonym, og så tipse Kripos om nettsiden. Telenor mottar ingen informasjon om disse tipsene.

- For Telenor er det viktig å gjøre det vi kan for å bidra til å gjøre internett sikrere for barn og unge. Samtidig er også våre kunders personvern viktig for oss, og kunder som kommer over overgrepssider på mobilen skal føle seg trygge på at Telenor ikke mottar eller lagrer noen informasjon om dette. Tipserne kan også velge å være anonyme overfor Kripos, sier Berit Svendsen.

Politiet har fra før løsningen «Rød knapp» for rapportering av overgrepsbilder på nett. Dette er et bokmerke som henviser til nettsiden tips.kripos.no. Bokmerket fra Telenor kommer i tillegg til disse mulighetene. Tips som sendes til Kripos vil bli undersøkt og eventuelt lagt til stopp-filteret som Telenor og Kripos har utviklet i samarbeid. Dette filteret blokkerer overgrepssider på nett og gir dem som kommer inn på en slik side beskjed om at siden er sperret på grunn av overgrepsmateriale.

- Vi vet at nordmenn sjeldnere kommer over overgrepsbilder på nett i dag enn da vi introduserte stopp-filteret i 2004. Det betyr at vi som internettleverandører kan utgjøre en forskjell, og det ønsker vi også å gjøre med denne nye rapporteringsmuligheten, sier Berit Svendsen.

Telenor vil implementere rapporteringsmuligheter fra mobil i alle europeiske land hvor de har virksomhet, som del av en samarbeidsavtale mellom EU-kommisjonen og europeiske telekomselskaper.

For mer informasjon, kontakt:
Ana Brodtkorb, Leder for Samfunnsansvar og bærekraft i Telenor Norge, ana.brodtkorb@telenor.com, mob: 902 09 832

Maria Ekornes Myhre, informasjonssjef i Telenor Norge,
maria-ekornes.myhre@telenor.com  mob: 994 12 707