Pressemeldinger

Telenor inngår e-sport-samarbeid med Mediehuset Tek

Telenor går inn som hovedsponsor av nettstedet Gamers e-sport-satsing, som fra i dag vil hete Telenorligaen. Populariteten til e-sport har økt betydelig de siste årene, både som konkurranseform og blant tilskuerne. Nå vil Telenor bidra til å øke kunnskap om e-sport, ansvarlig gaming og bidra til ytterligere profesjonalisering av ligaen.

(Fornebu 6. februar 2015) Telenor går inn som hovedsponsor av nettstedet Gamers e-sport -satsing, som fra i dag vil hete Telenorligaen. Populariteten til e-sport har økt betydelig de siste årene, både som konkurranseform og blant tilskuerne. Nå vil Telenor bidra til å øke kunnskap om e-sport, ansvarlig gaming og bidra til ytterligere profesjonalisering av ligaen.

Telenor har en lang tradisjon for å støtte bredden av utøvere innen ulike prestasjonsgrener og konkurranseformer. Interessen for e-sport har de siste årene eksplodert både som sportsform, men også på publikumsfronten.

– Med våre mobil- og bredbåndstjenester tilrettelegger vi for at nye trender, som e-sport kan vokse. Mediehuset TEK har stort fokus på profesjonalisering av sin liga, og vi syns derfor det er et naturlig og godt tidspunkt for oss å bidra inn i dette arbeidet, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge.

Det er lenge siden dataspill bare var noe som foregikk på gutterommet. Med årene har det blitt en egen sportsgren, og profesjonelle utøvere av e-sport har vokst frem. I motsetning til vanlig gaming, er E-sport en konkurransegren som følger et sett med regler, og der utøverne trener for å bli best i Norge og best i verden.

– Dataspill har eksistert i 40 år, og er ikke lenger en undergrunnsaktivitet. Veksten knyttet til live overførsel av e-sport på nett har tatt av de siste årene, og det ser ikke ut til å flate ut, tvert i mot. «YouTube»-stjernene, der de aller største driver med overførsel av spill, er kåret til en av medietrender for 2015 av TNS gallup, sier Moen.

Store tilskuermasser
Utviklingen innen e-sport skjer ikke alene, det har blitt en egen industri å dele spillopplevelsene sine. Selv om e-sport og «Let’s Play» fortsatt er i startfasen i Norge, er trenden sterkt stigende.

– Allerede nå har Twitc.com, et eget web-tv-nettsted der fans kan følge med på e-sport og overførsel fra gamere. Fire prosent av all trafikk går igjennom Telenors nett. Det er en dobling bare det siste halve året. Spillere og kommentatorer har store følgeskarer på steder som YouTube, forklarer Moen.

Bredde og profesjonalitet
Samarbeidet mellom Mediehuset Tek og Telenor skal bidra til å løfte frem bredden i denne ligaen, og ikke minst ansvarligheten som er knyttet til formaliseringen av dataspill. Telenor er i tillegg til sponsorer av utøvere sterkt involvert med initiativer for å fremme trygge opplevelser og sikkerhet knyttet til Internett. Ambisjonen er også å bidra inn med relevant kompetanse etter behov.

– E-sport er en gren, som i likhet med andre konkurranser, har et formalisert regelverk, og som fremmer gode holdninger og sikkerhet rundt dataspill og denne type turneringer. Ved å ta en aktiv rolle som sponsor av «Telenorligaen» ønsker vi sammen med Mediehuset Tek å bidra til å profesjonalisere e-sport i tiden som kommer, sier Moen

– Å få Telenor som hovedsamarbeidspartner betyr et kjempeløft av kvalitet og forutsigbarhet for vår e-sport-satsing. Vi gleder oss til å lære mer av og benytte oss av den kompetansen Telenor har innenfor sport for å profesjonalisere norsk e-sport. Dette gjelder fra den frivillige organiseringen til profesjonalisering av lag og spillere i de øverste divisjonene, sier Claes W Halvorsen, leder for produktutvikling i Mediehuset Tek.

– Vi håper og tror dette kan bidra til å styrke nivået og at flere norske lag og spillere blir å se på den internasjonale scenen, avslutter Halvorsen

Fakta om e-sport:
• E-sport er dataspill i en formalisert form for konkurranse eller prestasjonsutøvelse, på lik linje med andre konkurransegrener som for eksempel sjakk.
• E-sport er allerede stort i Asia, Europa og USA spesielt i de yngre generasjonene, og er på vei til å bli kjent også i Norge, blant annet gjennom egen TV-serie på TV2, og gjennom omtaler i VG, NRK og Dagbladet.
• E-sportsutøvere trener like mange timer som de store idrettsstjernene og har det samme målet: De skal bli best i verden!
• VM finalen i E-Sport for spillet «League of legends» ble sett av 35 millioner mennesker.
• E-sport har for mange erstattet vanlig TV-titting og linkes til «Lets Play», og de nye YouTube-stjernene, som også er nevnt som en av de store medietrendene i 2015 av TNS Gallup.

For ytterligere kommentarer, kontakt:
Catharina Kokkim, informasjonssjef Telenor Norge,
Tlf: 988 02 335, catharina.kokkim@telenor.com