Pressemeldinger

Telenor fikk 26.000 forslag til 4G-utbygging

Konkurransen «Vi vil ha 4G» har skapt et landsomfattende engasjement. Telenor har fått inn over 26.000 nominasjoner, og nå offentliggjør selskapet hvilke 57 steder som blir med videre i finalen.

(Fornebu, 23. september 2015) Konkurransen «Vi vil ha 4G» har skapt et landsomfattende engasjement. Telenor har fått inn over 26.000 nominasjoner, og nå offentliggjør selskapet hvilke 57 steder som blir med videre i finalen.

«Vi vil ha 4G» er en konkurranse hvor steder som ikke er en del av neste års ordinære utbyggingsplan allikevel kan få 4G. Alle i Norge har kunnet komme med forslag på steder som bør få Telenor-4G, og nå er finalistene trukket ut.

– Responsen har vært fantastisk. Videre 4G-utbygging engasjerer det norske folk, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor.
I fjorårets konkurranse ble det kåret ti vinnere landet over, mens Telenor denne gang kårer hele 19 vinnere – én per fylke.

– Folket vet best hvor behovet er størst, og poenget med denne konkurransen er å gi superraskt mobilnett på steder der vi ennå ikke har planlagt å bygge ut, sier Moen.

Jury verdsetter engasjement
Nå offentliggjør Telenor finalistene – tre fra hvert fylke. Og nå begynner kampen mellom de 57 finalistene. Jurymedlem Aksel Lund Svindal kommenterer:

– Som nordmenn flest er også jeg opptatt av god 4G-dekning, det skal ikke bare gå fort i bakken, men også når jeg surfer med mobilen. I denne konkurransen skal jeg og de andre jurymedlemmene se etter engasjement, og jeg håper vi får se noen smarte, kreative og underholdende stunts, sier Lund Svindal. 

Overveldet over folkets respons - se video med Bjørn Ivar Moen og Bjørn Amundsen:

4G i Skjomen
Rune Korneliussen var en av dem som hev seg rundt da Telenor lovte bort 4G-master i forbindelse med Grunnlovsjubileet i fjor. Med et ønske om raskere nett på campingplassen i Skjomen utenfor Narvik, klarte han å mobilisere langt flere enn de 150 innbyggerne som faktisk bor der.

– Vi håper vi får flere lignende historier om steder med stort engasjement. Skjomen er i utgangspunktet et friluftsområde som vanligvis ikke ville blitt prioritert først i 4G-utbyggingen. Gjennom konkurransen oppdaget vi overraskende stor interesse og engasjement for å få 4G i området, selv med få faste innbyggere. Nå nyter de lokale og tilreisende 4G på campingplassen og det naturskjønne friluftsområdet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Kårer vinnerne 5. november
Telenor favner om rollen som dekningsleder i Norge, og bygger mobilnettet med de høyeste hastigheter. Utbyggingen i denne konkurransen og på 4G generelt fra Telenor, skjer med 4G+. Dette gir hastigheter på opptil 300 mbit/s. Telenor har 4G+ i flere enn 260 kommuner, og i løpet av året vil 300 kommuner ha 4G+ fra Telenor.

Hvem som vinner 4G-dekning avsløres torsdag 5. november. Les mer på www.vivilha4G.no. Hver finalist får tildelt sin unike hashtag og gruppeside på Facebook der de kan dele og dokumentere det lokale engasjementet.

Juryen består av Ada Stolsmo Hegerberg (landslagsspiller i fotball, Lyon-proff og målfeiringsspesialist), Aksel Lund Svindal (superalpinist og fartsspesialist), Kjetil Try (administrerende direktør i TRY reklamebyrå, Berit Svendsen (administrerende direktør i Telenor Norge), Bjørn Ivar Moen (leder for mobildivisjonen i Telenor Norge) og Bjørn Amundsen (dekningsdirektør i Telenor Norge).

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com