Pressemeldinger

Telenor bedrer innendørsdekningen for bedrifter

Telenor lanserer i dag en ny løsning som vil bedre innendørsdekningen for bedrifter. Endelig kan bedriftskunder skaffe seg signalforsterkere på arbeidsplassen.

(Fornebu, 28. januar 2015) Telenor lanserer i dag en ny løsning som vil bedre innendørsdekningen for bedrifter. Endelig kan bedriftskunder skaffe seg signalforsterkere på arbeidsplassen.

Etter å ha testet de ulike teknologiene som finnes i markedet, har Telenor valgt å gå for såkalt Cel-Fi-signalforsterker. Dette er enkelt sagt en enhet som plasseres i mobilnettet og som forsterker signalene før videresending. Med dette skapes en egen åpen mobildekningssone i bedriftens lokaler. 

– Altfor mange bedrifter har ikke god nok innendørsdekning. For mobiloperatørene er dette en stor utfordring. Ikke minst skaper nybygg problemer med bygningsmaterialer som betong, metallfasader og energiglass, da disse svekker mobilsignalene. Å løse denne utfordringen er prekært, ettersom et økende antall bedrifter har gått over til mobile bedriftsløsninger. For mange bedrifter vil Telenors nye signalforsterker enkelt og effektivt gi bedre innendørsdekning både på tale og data, sier Marina Lønning, som leder Forretningsmarked i Telenor.

Integrert i mobilnettet
Telenor mener at Cel-Fi-signalforsterkere har fortrinn framfor konkurrerende løsninger i markedet. 

– Blant fortrinnene ved Cel-Fi er at kundene aldri vil oppleve brudd med mobilen når de beveger seg inn og ut av kontorlokalet, og videre er kapasiteten sterk. Og løsningen er åpen for alle Telenor-kunder som befinner seg i Cel-Fi-boksens dekningsområde. Enkelt og greit, sier Lønning.

– Telenor skal levere den beste mobilopplevelsen uansett om kunden er hjemme, på jobb, eller på reise. Vår nye Cel-Fi-bedriftsløsning er en forlenget arm av vårt testvinnende mobilnett. Samtidig er det viktig å understreke at vi også jobber med andre tiltak for å bedre innendørsdekning for bedrifter, sier Marina Lønning, som understreker at Cel-Fi-løsningen bare støtter 3G og skal løse innendørs taledekning i mindre lokaler.

Ikke frislipp av signalforsterkere
Telenor har gjentatte ganger og i sterke ordelag advart mot at kunder installerer signalforsterkere da de kan forstyrre mobilnettet. Endrer selskapet nå standpunkt, Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge?

– Nei, tvert imot, vi advarer på det sterkeste mot at våre kunder selv installerer signalforsterkere. Dette er både ulovlig og kan skape dårligere mobilopplevelse både for en selv og særlig for andre. Telenors nye løsning anbefaler vi imidlertid som et mulig tiltak til bedrifter som vil bedre innendørsdekningen. Våre nye signalforsterkere har gjennomgått strenge kvaliteskontroller, og det er kun montører med autorisasjon fra Telenor som kan installere dem, svarer Amundsen. 

Cel-Fi-signalforsterker fra Telenor er tilgjengelig for alle bedriftskunder tilknyttet Telenors nett. 

Flere pilotkunder har testet Telenors nye produkt. Telenors Cel-Fi-løsning består av to enheter, en som fanger opp mobilsignalene utenfra og sender signalet inn i lokalet trådløst. Den andre enheten plasseres der man ønsker forbedret dekning, og den mottar de trådløse signalene. Denne sprer så de forsterkede mobilsignalene videre til mobilbrukerne. Samtlige i lokalet som har Telenor-dekning får bedre dekning, og du blir ikke brutt når du går inn og ut av kontorlokalet med Cel-Fi som løsning.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com