Pressemeldinger

Telenor åpner 5G-nett på Fornebu

Telenor åpnet i dag en ny 5G-pilot på sitt eget hovedkontor på Fornebu. Med to nye basestasjoner plassert på taket, vil Telenor teste fremtidens mobilteknologi på hjemmebane for å sikre kundene best mulig opplevelser.
Telenor har åpnet 5G-nettet på Fornebu (Foto: Martin Fjellanger)

(Fornebu, 17. september 2019) Telenor åpnet i dag en ny 5G-pilot på sitt eget hovedkontor på Fornebu. Med to nye basestasjoner plassert på taket, vil Telenor teste fremtidens mobilteknologi på hjemmebane for å sikre kundene best mulig opplevelser.

– Dette er en stor dag for alle oss i Telenor. Vi har allerede lansert en 5G-pilot i Kongsberg, og er godt i gang med forberedelser i Elverum, Trondheim og flere andre steder. Nå som vi også har 5G på Fornebu vil våre eksperter ha umiddelbar tilgang til fremtidens supernett, slik at de lærer mest mulig om hvilken betydning teknologien vil få for Norge, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge.

Store planer for 5G

De to 5G-basestasjonene på Fornebu er utviklet for to ulike hensyn. Den ene basestasjonen går på 3,6 GHz og er en del av Telenors utbygging av 5G i Norge. Den andre er en del av et større forskningsprosjekt i samarbeid med EU kalt 5G-VINNI, og går på 26GHz.

– Tidlig eksperimentering med 5G er viktig for norsk innovasjon og konkurransekraft. Nå som vi har fått to 5G-basestasjoner på Fornebu åpner det opp for nye muligheter som vi kan utforske videre. Vi gleder oss til å gjøre flere tester og eksperimentere lokalt, sier Furberg og legger til:

– Det som gjør 5G-piloten på Fornebu ekstra interessant er at vi her benytter forskjellige utstyrsleverandører til ulike hensyn. Telenor vil i løpet av året beslutte hvem som skal levere utstyr for bygging av 5G-nettverket i Norge.

På vegne av mobilkundene ønsker vi å være ledende på 5G, og nå tar vi nok et steg opp for å oppnå dette målet, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge (Foto: Martin Fjellanger).

Siden Telenor lanserte Skandinavias første 5G-pilot i fjor høst, har utbyggingen gått raskt. I dag har selskapet én aktiv 5G-pilot i Kongsberg, og flere er nå under utbygging. Telenor har valgt ut 10 5G-prosjekter andre steder i Norge der fremtidens mobilnett skal benyttes for å utforske nye muligheter innen næringsvirksomhet.

– Vi har sagt at vi har store ambisjoner for 5G i Norge, og det står vi ved. Vi ser det som naturlig å utvide vår satsing gradvis, så utbyggingen foregår steg for steg. På vegne av mobilkundene ønsker vi å være ledende på 5G, og nå tar vi nok et steg opp for å oppnå dette målet, sier Furberg.

Fremtidens mobilnett kommer hjem

Siden Telenors hovedkontor ligger på Fornebu, var det et naturlig valg å bygge ut 5G nettopp her. Flere av Norges fremste teknologibedrifter har hovedkontor på Fornebu. Med to splitter nye 5G-basestasjoner på plass, vil både Telenor og andre selskaper ha gleden av å teste fremtidens supernett på sikt.

– Denne nyheten er til glede for alle oss som jobber her på Fornebu. 5G er en revolusjonerende teknologi som har potensial til endre vårt samfunn og gi kapasitet for nye løsninger innenfor for eksempel IoT. Som teknologiselskap og nær samarbeidspartner til Telenor er vi selvfølgelig begeistret for denne muligheten, sier Per Hove, CEO i Evry, som også har hovedkontor på Fornebu.

Bærum kommune er hjem til mange av landets største bedrifter, hvor teknologi er et prioritert satsingsområde. Med 5G-basestasjoner på plass, ser Bærum kommune frem til å utforske mulighetene.

– Bærum er en teknologisk avansert og fremtidsrettet kommune, og 5G vil gi oss en ny verktøykasse til å utvikle nye og spennende løsninger. Dette plasserer oss inn i fremtiden, og vil være til glede for innbyggere, næringslivet og kommunen, sier Lisbeth Hammer Krog, ordfører i Bærum kommune.

Skandinavias største 5G-pilot like rundt hjørnet

I Elverum bygger Telenor nå Skandinavias største 5G-pilot. Innen kort tid vil elvebyen kunne nyte det fremste innen mobilteknologi.

– Vi jobber iherdig for å åpne 5G-piloten i Elverum innen få uker, og gleder oss til å koble innbyggerne på fremtidens supernett. Snart vil pilotkunder få teste 5G på mobiltelefoner, bredbånd- og TV-løsninger. Dette vil også være en viktig læringsarena for å eksperimentere med 5G som en erstatning for kobbernettet, sier Furberg.

*Utstyret som basestasjonen på 3,6 GHz er utstyrt med er levert av Ericsson. Den andre basestasjonen på 26 GHz, som er en del av forskningssamarbeidet 5G-VINNI, har utstyr levert av Huawei.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse