Pressemeldinger

Takker Norges beste dugnadsgjeng

300 idrettslags dugnadsinnsats i 2015 har resultert i at over 53 000 brukte mobiltelefoner blir resirkulert og at lagene deler en pott på over 1,6 millioner kroner. – Nå har vi råd til en ny optimistjolle, sier Jon Anders Quamme i Sandefjord Seilforening.

(Fornebu, 23. desember 2015) 300 idrettslags dugnadsinnsats i 2015 har resultert i at over 53 000 brukte mobiltelefoner blir resirkulert og at lagene deler en pott på over 1,6 millioner kroner. – Nå har vi råd til en ny optimistjolle, sier Jon Anders Quamme i Sandefjord Seilforening.

Telenor og Norges idrettsforbunds mobilreturkampanje «Brukt mobil nye muligheter» har siden starten i 2009 samlet inn og resirkulert over 600 000 mobiltelefoner. For innsatsen har grasrota i idretten fått over 20 millioner kroner, til fri disposisjon.

– Vi ønsker å rette en stor takk til alle klubbene som har gått dør til dør for å spørre om gamle mobiltelefoner. De har gjort en viktig jobb, ikke bare for klubben, men for miljøet også, sier prosjektleder og leder for samfunnsansvar og bærekraft i Telenor Norge, Ana Brodtkorb.

Før årets innsamling var hun spent på om andre aktørers mobilpantsatsinger kom til å påvirke antallet innsamlede mobiler.

– Vi har fått inn overraskende mange smarttelefoner, så det er mange der ute som heller vil støtte idretten og lokalmiljøet enn å pante, sier Brodtkorb.

Seilere ble norgesmestre
Den klubben som kan kalle seg årets norgesmester i mobilinnsamling er Sandefjord Seilforening. De samlet inn imponerende 1494 mobiltelefoner og kan i tillegg til 30 kroner per mobil, innkassere en premie på 10 000 kroner. Det er viktige kroner for klubben som er blitt en viktig rekrutteringsarena til seilsporten i Norge.

– Vår junioravdeling teller nå rundt 50 aktive seilere i alderen 7 til 17 år. Vi har slitt litt med båter som er over 30 år gamle, så nå prioriterer vi å fornye båtparken. For de 10 000 kronene vi har vunnet vil vi nå kjøpe en ny optimistjolle, sier Jon Anders Quamme i Sandefjord Seilforening.

Får trene med Jansrud
De klubbene som samlet inn over 300 mobiler var med i trekningen av en treningsøkt med Kjetil Jansrud, som har engasjert seg som programmets miljøambassadør.

– Det er naturlig for meg som vintersportsutøver å engasjere meg i en kampanje med så tydelige miljøbudskap. Jeg legger merke til snømangel når jeg jeg reiser rundt. Vi kan alle gjøre litt, så jeg oppfordrer alle til å gi slipp på sine gamle mobiler, sier Kjetil Jansrud.

De heldige som får trene med Jansrud er Lommedalen Idrettslag sitt håndballag jenter 03.

– Nå er det ti jenter som gleder seg stort til å få treffe Kjetil Jansrud. De har jobbet svært hardt med å samle inn mobiler, så en slik overraskelse fortjener de, sier Thor-Arne Müller i Lommedalen Idrettslag.

– Dette er en innsamlingsdugnad som Norges idrettsforbund er utrolig stolt av å delta i – en dugnad som gjør en forskjell for miljøet, samtidig som den gir penger i klubbkassa. At vi nå er oppe i hele 20 millioner kroner er helt utrolig, sier idrettspresident Tom Tvedt.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Ana Brodtkorb, leder for samfunnsansvar i Telenor Norge
Ana.Brodtkorb@Telenor.com, tlf: 902 09 832