Pressemeldinger

«Northug-effekten» ga ny mobil-rekord

De neglebitende sprintfinalene i ski-VM som endte med gull til Petter Northug og Marit Bjørgen, sendte datatrafikken på mobil og nettbrett til himmels.

(Fornebu, 20. februar 2015) De neglebitende sprintfinalene i ski-VM som endte med gull til Petter Northug og Marit Bjørgen, sendte datatrafikken på mobil og nettbrett til himmels.

Aldri tidligere har Telenor målt så høy aktivitet i mobilnettet som under gårsdagens sprintfinaler for kvinner og menn i Falun. Trafikken kom opp i hele 30,4 Gbps. Det er nesten dobbelt så mye trafikk som på en normaldag.

– Sprint er en særdeles spennende øvelse. Da Petter Northug og Marit Bjørgen skulle gå, så det ut til at nordmenn la alt annet til side, enten de var på jobb eller på vinterferie. Basert på våre målinger var det utrolig mange som så skitoppene ta sprintmedalje på mobil eller nettbrett, sier Torild Uribarri, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Telenor Norge.

Mer populært enn OL
– Gårsdagen ble en historisk milepæl for nordmenns bruk av datatrafikk, men vi er ikke overrasket. Telenor har bygget ut for økende trafikk i 4G-nettet når stadig flere har smarttelefoner og nettbrett, og det er naturlig at store sportshendelser driver datatrafikken oppover, kommenterer Uribarri.

Både under vinter-OL i fjor og fotball-VM satte Telenor nye rekorder.

– Hvis vi sammenligner gårsdagens datatrafikk med trafikken under OL i Sotsji for ett år siden, ligger trafikken nå 62 prosent over OL-trafikken i 2014. 4G-trafikken er nå hele 325 prosent over nivået den hadde under samme øvelse i OL 2014, forklarer Uribarri.

4G i fjellheimen
Telenor bygger fortløpende ut mobilnettet og vi har til nå bygget 2400 stasjoner med 4G hvilket gir omtrent 85 prosent befolkningsdekning på 4G.

– Sprintfinalene ble i så måte en god test på dekning og kapasitet, og basert på gårsdagens trafikktall har nordmenn kunnet strømme begivenheten over 4G, enten de var i byen eller ferierte på hytta, sier Uribarri.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com