Pressemeldinger

SWAP – endelig i Norge

Telenor gjør det nå lettere for deg å få en av de nyeste mobilmodellene på markedet, eller kanskje teste ut et annet mobilmerke enn du vanligvis bruker. Med SWAP gir vi kundene rett til å bytte gammel telefon med ny.

(Fornebu, 6. juni 2016) Årlig innbytte av mobilen og inkludert forsikring for knust skjerm: Slik blir din nye mobilhverdag med SWAP, som er en ny og smartere måte å kjøpe mobiltelefon på.

 – Telenor gjør det nå lettere for deg å få en av de nyeste mobilmodellene på markedet, eller kanskje teste ut et annet mobilmerke enn du vanligvis bruker. Med SWAP gir vi kundene rett til å bytte gammel telefon med ny, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobilvirksomheten i Telenor Norge. Kunder med SWAP må ikke binde seg til abonnement og står dermed helt fri til når som helst å bytte abonnement.

Populært

SWAP innebærer at man betaler ned mobilen rentefritt til en fast månedspris i 24 måneder. Etter ett år kan du «swappe» mobilen med en ny – og du slipper å betale resten av den gamle. Du returnerer bare din gamle mobil, og får SWAP også med den nye telefonen. I andre land har slike program vært innført med suksess, og Telenor introduserer nå som eneste mobiloperatør konseptet i Norge.

– Basert på vår innsikt i nordmenns mobilvaner, er dette grepet etterlengtet. Mange ønsker seg den nyeste mobilen, og seks av ti ønsker ikke å binde seg til en operatør. Når de skal kjøpe ny mobil, er det frihet og enkelhet som gjelder, sier Moen.

Videresalg utenfor Norden

Mobiler som «swappes» inn blir sjekket for mangler og skader i butikk og sendes til Telenors samarbeidspartner Brightstar. Her blir alt innhold slettet, og mobilen blir klargjort for videresalg i land utenfor Norden.

– Det er stor etterspørsel etter gode bruktmodeller i andre land, og vi er opptatt av å forlenge mobilens levetid. Ved å legge til rette for gjenbruk på denne måten vil flere som kanskje ikke er velsignet med samme kjøpekraft som mange nordmenn, få mulighet til å bruke smarttelefoner. I sju av ti norske hjem ligger det gamle mobiler i skuffer og skap. Det gagner ingen og utgjør en potensiell miljøskade. Med SWAP blir det nå økonomisk forsvarlig og mer bærekraftig å kjøpe ny mobil, sier Moen.

Vi knuser skjermen stadig vekk

Hvis du har opplevd det ulykksalige øyeblikket å få skjermen knust på telefonen din, er du ikke alene. Ifølge ferske funn fra en undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Telenor, oppgir én av fire at de har opplevd å få mobilskjermen knust. På spørsmål om hva de da gjorde, svarer hele 58 prosent at de kjøpte ny mobiltelefon. 33 prosent reparerte skjermen for egen kostnad.

– Å reparere ny skjerm på en smarttelefon koster gjerne flere tusen kroner. Mange velger å bruke mobilen selv om skjermen er knust, andre igjen legger til side en velfungerende telefon og kjøper ny. Telenor ønsker å komme denne utfordringen til livs og inkluderer nå en forsikring mot skadet/knust skjerm i månedsprisen for de som begynner med SWAP, sier Moen. Han påpeker at ingen andre mobiloperatører inkluderer forsikring for knust skjerm.

Er uhellet ute, betaler du kun 500 kroner i egenandel og får en helt ny skjerm. Forsikringen er automatisk aktivert. For å bruke den, må du fylle ut en rask og enkel skademelding. Det er ingen krav til årsak, men skaden kan ikke være påført med vilje.

Fakta om SWAP

  • Med SWAP betaler du ned mobilen over 24 måneder, men kan bytte til en ny etter ett år. Telenor tar verken rente eller andre gebyr for SWAP, bare en fast lav månedspris.
  • Har det gått mer enn 12 måneder og kunden ønsker å «swappe» telefonen, sletter Telenor de resterende nedbetalingene på mobilen. I praksis betyr det at du får en ny mobil til halv pris. Har det gått mindre enn 12 måneder, kan du også «swappe», men du må betale de resterende månedene opptil 12 måneder. Mobilen kan ha normal slitasje og skal være i brukbar stand.
  • Kjøper du en mobil med SWAP, får du skjermforsikring inkludert. Den dekker alle skader på mobilskjermen, så lenge du ikke har ødelagt den med vilje. Egenandelen er 500 kroner.
  • Både nye og eksisterende privatkunder kan begynne med SWAP.
  • For å kjøpe SWAP må du ha et FRIHET- eller UNG-abonnement. Du har frihet til å velge det abonnementet som passer deg best og kan bytte abonnement når du vil. Det er ingen binding.
  • Med FRIHET og UNG kan du også bruke data, MMS, SMS og minutter i hele EU/EØS, og det er ubegrenset lagring av mobilbilder og -videoer i skylagringstjenesten Min Sky.