Pressemeldinger

Supernett på Lerkendal under Super Cup

Telenor åpner nytt supernett på Lerkendal under UEFA Super Cup-kampen mellom Real Madrid og Sevilla. Telenor har over flere måneder jobbet med å oppgradere 4G-nettet på Lerkendal stadion slik at det vil håndtere pausetrafikken på selv de mest besøkte kamper.
Alt-tekst

(Fornebu, 8. august 2016) Telenor åpner nytt supernett på Lerkendal under UEFA Super Cup-kampen mellom Real Madrid og Sevilla.


Telenor har over flere måneder jobbet med å oppgradere 4G-nettet på Lerkendal stadion slik at det vil håndtere pausetrafikken på selv de mest besøkte kamper. Alt ligger nå til rette for at publikum skal ha sikker og hurtig mobilsurf under Super Cup-kampen og på fremtidige storkamper på Lerkendal.

- Den offisielle åpningen og den store testen av supernettet blir under kampen mellom Real Madrid og Sevilla. Vi føler oss trygge på at publikum både skal få fotball- og mobilopplevelser i toppklasse. Vi har seksdoblet mobilkapasiteten på stadion, og anlegget er konstruert slik at det skal takle både dagens og fremtidens høye mobiltrafikk. Med enkle grep kan vi doble dagens kapasitet, sier regiondirektør i Telenor, Dag Kløvjan.

Prislapp: Nær tre millioner kroner
Anlegget, som har en pris på tett oppunder tre millioner kroner, klargjøres også for kommende frekvensbånd på 4G. Utfordringen på slike stadionanlegg er å dele inn kundemassen i mindre celler for å kunne tilby mest mulig kapasitet per celle og dermed per publikum. Til å løse denne utfordringen har Telenor benyttet topp moderne stadionantenner og basestasjonsutstyr. Selskapet har satt opp fire basestasjoner og montert 14 antenner fordelt på fire tribuner.

- Målsettingen har vært å bygge et fleksibelt anlegg som både publikum, RBK og Telenor vil være fornøyd med i mange år, og vi er veldig glad for at vi kan tilby publikum landets mest moderne mobilnett til UEFA Super Cup-finalen mellom Real Madrid og Sevilla på Lerkendal, sier Kløvjan.

Utfordrende monteringsjobb
Han forteller at monteringsjobben har vært utfordrende, men at entreprenøren Eltel har løst oppgaven på en utmerket måte. Videre har RBK strukket seg langt for at Telenor skulle på plass det avanserte anlegget. Stadion har vært jevnlig i bruk, og det meste av nettbyggingen ble gjort i fotballpausen i juni.

Flere internasjonale mediehus dekker kampen i morgen, og Telenor leverer 54 linjer til kringkastingsselskaper i Europa. I hovedsak dreier det seg om ISDN som benyttes til kommentatorlyd samt ADSL for internett. I tillegg leverer Telenor fem fasttelefonlinjer. Linjene er installert av Telenors entreprenører på to ulike steder i Trondheim, Lerkendal stadion og et hotell på Brattøra.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt
Anders Krokan
Informasjonssjef i Telenor
9209037
anders.krokan@telenor.com