Pressemeldinger

Superkundene lærte Telenor-ledelsen om mobilfremtiden

Telenor inviterte sine mest avanserte kunder til workshop for å lære om fremtidens mobiltjenester.
(Fornebu, 30. september) Telenor inviterte sine mest avanserte kunder til workshop for å lære om fremtidens mobiltjenester.

– 65 prosent av Telenors kunder bruker nettjenester på mobilen, og en liten gruppe av disse bruker data i langt større utstrekning enn andre. De ligger i front av mobilutviklingen og har en unik innsikt som er svært nyttig for oss i Telenor å lære av, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Telenor samlet nylig et knippe av de mest avanserte kundene til workshop. Felles for de inviterte «superbrukerne» er at de er blant de flittigste i Norge på tale- og tjenestesiden. På en innovasjonsdag på Telenors hovedkontor hadde de samtaler med konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, Telenor Norges administrerende direktør Berit Svendsen og leder for mobilvirksomheten i Norge, Bjørn Ivar Moen. De fikk demonstrert tjenester som ikke er lansert ennå og delte sine egne tanker om hvordan fremtidens mobilhverdag ser ut.

– Spennende å få påvirke
– Det er veldig spennende å kunne være med å påvirke fremtidens mobilbruk, sier en av superbrukerne, Jenny Håkenstad-Mikaelsen. Hun er 16 år og er en allsidig og ivrig mobilbruker.

– Dagen hos Telenor var helt annerledes enn forventet. Jeg trodde jeg bare skulle sitte stille og høre på ting om Telenor, men så endte jeg opp med å høre om nye apper, og delta i en workshop sammen med toppsjefene i hele bedriften. Det har vært gøy, sier Håkenstad Mikaelsen.

Hun får støtte av Kjersti Andersen Kylander (35) fra Fredrikstad.

– Det har vært kjempespennende å lære om nytenkningen her ute på Fornebu, og å se hvordan det som skjer her ute påvirker tjenestene vi bruker i det daglige, sier Andersen Kylander.

35 prosent aldri på nett
De mest avanserte brukerne er en av kundegruppene som er i vekst. Stadig flere bruker mobilen for å se film og serier, for å strømme TV-sendinger og til digital kommunikasjon. Men fortsatt er det hele 35 prosent av Telenors kundegruppe som ikke bruker datatjenester på mobilen i det hele tatt. I tillegg er det en betydelig gruppe mennesker som har svært lav databruk.

– Det er kundene som driver mobilutviklingen, og vi er helt avhengige av tilbakemeldinger fra dem for å levere på kravene de stiller. Våre mestbrukende kunder ligger langt fremme i utforskning av mobilen både til nytte og underholdning. Jeg setter stor pris på at de deler tanker og ideer med oss, sier Berit Svendsen.

Tjenester som kommer
Telenor Digital, som jobber med å levere innovative, globale løsninger på tvers av Telenors markeder, demonstrerte noen av sine siste tjenester for superbrukerne. Moteapp-en SOBAZAAR er av flere kalt «Facebook for fashion», og er nettopp lansert i Norge. Videokonferanseløsningen appear.in er også lansert globalt og høster lovord for sin brukervennlighet. I tillegg ble gruppedelingstjenesten Grouper og mobilbetalingsløsningen Valyou demonstrert, to tjenester som snart kommer på markedet.

Fakta:
Fremtidens mobilbruker er her allerede

• 2013 var året da salget av 4G-telefoner og nettbrett tok av. Telenor passerte 750.000 telefoner og nettbrett med 4G i sitt mobilnett i 2013. 4G-boomen kommer samtidig med massiv utbygging av kapasitet og dekning i Telenors nett.

• Bare i 2013 kjøpte Telenors kunder 610.000 4G-telefoner og -nettbrett, og nærmere 70 prosent av våre kunder eier nå en smarttelefon med 3G eller 4G. Telenor har nå markedets høyeste dekningsprosent på 4G.

• Telenor oppgraderte i fjor rundt 2500 basestasjoner med 4G, og utbyggingstakten har i år vært på over 300 basestasjoner i måneden, samtidig som det har blitt jobbet med å bedre kapasiteten på de eksisterende stasjonene.

• De nye smarttelefonene sammen med høye hastigheter på 3G- og 4G-nettene og god kapasitet har gjort det mulig å se direktesendinger fra populære TV-programmer og nedlastning av filmer med svært god kvalitet.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
anders.krokan@telenor.com, tlf: 952 09 037