Pressemeldinger

Sjakk-kongen sendte datatrafikken i været

Verdensmester Magnus Carlsen gjorde nordmenn alt annet enn matt. Interessen for sjakkspillerens spennende VM-duell var stor.

(Fornebu, 3. desember) Verdensmester Magnus Carlsen gjorde nordmenn alt annet enn matt. Interessen for sjakkspillerens spennende VM-duell var stor.

Telenor registrerer at nordmenns datatrafikk på mobil og nettbrett var langt høyere de dagene Magnus Carlsen spilte sine sjakkpartier mot utfordrer Viswanathan Anand.

– Forrige måned hadde vi mange dager med mindre topper. Disse er sammenfallende med de dagene Magnus Carlsen spilte, og datatrafikken er da cirka 20 prosent høyere enn normaltrafikk, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenor Norges mobildivisjon.

TV-en i lomma
På enkelte dager var 4G oppe i hele 57 prosent andel av totaltrafikken i mobilnettet.

– Det ble spilt sjakk-VM på nøyaktig samme tidspunkt for et år siden også. Da var 4G-trafikken i nettet på kun 18 prosent, men allerede da så vi tydelig at nordmenns sjakkinteresse drev trafikken opp. I dag, når andelen 4G er blitt 57 prosent og det er blitt normalt å se TV på mobilen, vil nok slike hendelser gi mindre utslag i trafikken i framtiden fordi kundene allerede er på nett, og bare «bytter kanal», sier Moen.

– Dette er dessuten en god indikasjon på at 4G-dekningen nå er meget god over hele Norge, og at ny og forbedret infrastruktur med storstilt utbygging av 4G gjør nordmenns TV-vaner mer dynamiske, forklarer Moen.

Sport er en trafikkdriver
Telenor har også tidligere registrert at spennende sportsbegivenheter driver opp trafikken. Både under årets VM-sluttspill i fotball og OL i Sotsji ble det avviklet rekordstore mengder datatrafikk.

– Andelen daglig TV- og videostrømming økte fra 33 til 45 prosent under OL, og vi så en tilsvarende trend under VM i Brasil, forteller Moen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com