Pressemeldinger

Ringer inn techgründere

Telenor Norge søker techgründere utenfor egne rekker. – Gründermiljøene i Norge ber om at vi deler mer kompetanse og potensielle kunder. Det skal vi levere på, sier innovasjonssjef Gisle Pedersen.

(Fornebu, 24. mai 2016) Telenor Norge søker techgründere utenfor egne rekker.
– Gründermiljøene i Norge ber om at vi deler mer kompetanse og potensielle kunder. Det skal vi levere på, sier innovasjonssjef Gisle Pedersen. 

Først ut lokker Telenor Norge med en premie på 100 000 kroner til den beste mobilinnovasjonen gjennom konkurransen Mobile Challenge

– Målet er å bli kjent med potensielle samarbeidspartnere. Det skjer mye spennende i norske techgründermiljøer om dagen, og vi vil ha flere selskaper på radaren vår, sier innovasjonssjef for mobil i Telenor Norge, Gisle Pedersen.

Mobile challenge
Konkurransen gjennomføres i samarbeid med Norges ledende techinkubator Startuplab. Entreprenører med nye mobile tjenesteløsninger innen familiebehov, kommunikasjon, underholdning, sikkerhet eller liknende, blir oppfordret til å søke via link.no innen 27. mai.

Vinneren vil bli kåret etter en innsalgspresentasjon i juni, og kan bli tatt med videre i Telenors videre gründersatsning, som er under sterk utvikling.

– Vi skal satse mer på innovasjonsarbeid både i og utenfor Telenor, og vil være mer aktive og synlige i norske gründermiljøer fremover, lover Pedersen.

Akselerator
Ifølge innovasjonssjefen er mobilkonkurransen bare steg én i å bli kjent med nye og spennende selskaper. Målet på sikt er å inngå sterkere samarbeid.

– Til høsten starter arbeidet med å velge ut inntil seks lovende techgründere til Telenor og Startuplab sitt første akseleratorprogram. De beste selskapene som deltar i denne konkurransen vil også havne på kortlisten blant kandidatene til akseleratoren, forklarer Pedersen.

Målet med akseleratoren er å sette fart på selskapet eller produktet. Samarbeidet mellom Telenor og Startuplab vil gi techgründere tilgang på kompetanse, potensielle kunder, brukertesting, mentorer og finansiering. 

– Vi håper på at vi i samarbeid med Startuplab kan være med på å dyrke frem sterke produkter som kan tilføre våre norske kunder noe nytt og nyttig, sier han.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Caroline Lunde, informasjonssjef Telenor Norge
Tlf: 971 55 855, Caroline.lunde@telenor.com