Pressemeldinger

Rekordmange vil se OL på nettet

Seks av ti nordmenn vil følge OL-sendingene fra Sotsji på pc, nettbrett eller mobil. Det viser en undersøkelse YouGov har gjort for Telenor.

(Fornebu, 6. februar 2014) Seks av ti tre nordmenn vil følge OL-sendingene fra Sotsji på pc, nettbrett eller mobil. Det viser en undersøkelse YouGov har gjort for Telenor.

Ifølge undersøkelsen vil 33 prosent av de spurte vil bruke PC til å følge OL, 17 prosent vil bruke nettbrett, mens ni prosent vil bruke smarttelefonen. Over 20 prosent vil se mer enn 10 timer i uken.

– OL i Sotsji vil markere en milepæl for nye måter å se og oppleve store begivenheter på via mobil og
nettbrett, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge.

Telenor har økt kapasiteten med en tredjedel i 3G og 4G- nettene for å håndtere trafikkveksten som forventes som følge av OL strømmingen.

– I stadig større grad tas smarttelefoner og nettbrett i bruk for å strømme øvelsene live akkurat der du er. Med dagens dekning og størrelsen på datapakkene i de fleste abonnement, så kan man faktisk følge stafetten på trikken, sier Svendsen.

Mobilstrømming tar rekorder
NRK har ikke tall på hvor mange som så forrige OL på nettet, men under ski-VM i Val di Fiemme i 2013 var det i alt 31 prosent som strømmet innhold på pc, mobil og nettbrett.

Den mest populære øvelsen var herrestafetten der 137 000 strømmet sendingen samtidig. Årets OL vil trolig slå alle tidligere rekorder.

– Det har vært en enorm vekst i antallet som strømmer tv via mobil og nettbrett. Bare fra 2012 til 2013 var det en økning i antallet som strømmer på mobil på 63 prosent, sier medieanalytiker Espen Blystad i NRK.

Unge med OL i lomma
Det er særlig de unge som følger OL på mobilen enten de er hjemme eller på trikken. I aldersgruppen 18-34 år sier 14 prosent at de skal se OL på mobil, mens blant de over 55 år er det kun tre prosent som skal bruke mobilen.

- Vi ser at de unge fronter trenden med dynamiske medievaner på mobilen, og med dagens utbygging av 3G og 4G så forventer vi at OL i Sotsji vil markere et tidsskille for hvordan vi får med oss de gode opplevelsene – nemlig på mobilen, sier Svendsen.
 
Oslomannen mest OL-mobil
Menn bruker mer mobil og nettbrett enn kvinner. 14 prosent av kvinnene skal bruke nettbrett mot 20 prosent for menn. Når det gleder å bruke mobiltelefon, planlegger bare sju prosent av kvinnene å bruke den som plattform mot 11 prosent av alle menn.

Folk i Oslo og Akershus er de som streamer mest. Her skal 13 prosent bruke mobiltelefonen som OL-plattform. Til sammenligning svarer bare 10 prosent av sørlendingene at de kommer til å bruke mobiltelefonen. På Vestlandet, i Trøndelag og Nord-Norge skal bare sju prosent bruke mobiltelefonen.

Følger datatrafikken nøye
Telenor vil følge nøye med på datatrafikken i nettet under OL.

- Vi forventer høy belastning og vi skal gjøre vårt ytterste for å bidra til gode opplevelser også på mobil og nettbrett, men det er viktig å understreke at mobilnettet er et supplement til den tradisjonelle TV-tittingen. Mobilen er likevel ikke langt unna når man ønsker å dele gleden over store prestasjoner på Twitter, Facebook, Snapchat eller Instagram, og vi står klare til å måle trafikken på jakt etter nye rekorder, sier Svendsen. 

Fakta
Spørreundersøkelse gjennomført av YouGov for Telenor:
Hvilke plattformer kommer du til å bruke når du ser vinter-OL i Sotsji?
Pc: 33 %
TV: 93 %
Nettbrett: 17 %
Mobil: 9 prosent

Hva slags nett vil du bruke når du ser OL?
PC:
Wifi (trådløst internett): 84 %
Mobilnett (3G/4G): 4 %
Både wifi og mobilt nett: 12 %

Mobiltelefon:
Wifi: 84 %
Mobilnett: 4 %
Både wifi og mobilt nett: 12 %

Nettbrett:
Wifi: 70 %
Mobilnett: 9 %
Både wifi og mobilt nett: 21 %

Hvor tror du at kommer til å se OL?
Hjemme: 78 %
På jobb: 14 %
Hvor som helst: 26 %