Pressemeldinger

Rekordmange idrettslag vil ha mobilen din

Nå står over 400 idrettslag landet rundt klare for å ringe på døren din og spørre om å få din brukte mobiltelefon. Kjetil Jansrud, som er ambassadør for Norges største miljødugnad, oppfordrer folk til å gi slipp på gamle mobilminner.

(Fornebu, 28. mai 2015) Nå står over 400 idrettslag landet rundt klare for å ringe på døren din og spørre om å få din brukte mobiltelefon. Kjetil Jansrud, som er ambassadør for Norges største miljødugnad, oppfordrer folk til å gi slipp på gamle mobilminner.

Nordmenn har nesten 10 millioner gamle mobiltelefoner liggende i skuffer og skap.Telenors og Norges Idrettsforbunds mobilinnsamling Brukt mobil nye muligheter er en nasjonal innsamlingsdugnad hvor norske idrettslag får 30 kroner per innsamlede mobiltelefon. Dette tilsvarer 300 millioner kroner i potensielle inntekter for grasrota i Idretts-Norge. Nå er over 400 klubber klare for dugnadsinnsats.

Finn et lag nær deg
Telenors nettsider finner du lista over alle de 404 lagene som er med i årets innsamling.

- Vi er veldig glade for at hele 404 lag er med, fra Alta i nord til Lindesnes i sør. Jeg vil oppfordre alle til å gå inn på nettsiden og se hvilke lag som samler inn i nærheten av deg og være klar når de ringer på døren din, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Sterke mobil-følelser
Nordmenn har til sammen nesten 10 millioner brukte mobiler liggende. En mulig forklaring kan være at vi rett og slett er glade i dem. I en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Telenor oppgir nemlig én av to at de er svært glad i mobilen sin.

Også miljøambassadør for kampanjen, alpinisten Kjetil Jansrud, innrømmer at han har følelser for en bestemt mobiltelefon.

”Name

- På ungdomsskolen hadde jeg en Nokia 3310. Det var den hellige gral blant mobiler, den hadde snake, jeg kunne bytte deksel, den gang hadde den «alt». Men for at Brukt mobil nye muligheter skal lykkes, må jeg og alle andre gi fra oss våre kjære, gamle mobiler. Jeg skjønner at det ikke er så lett, men det er bra for både miljøet og idrettsklubbene, sier Jansrud.

Jansrud er hovedpremie
Nytt av året er at det laget som samler inn flest mobiltelefoner får en premie på 10 000 kroner. Alle lagene som samler inn over 300 mobiler er med i trekningen om å få en treningsøkt med Kjetil Jansrud.

I fjor var det Manglerud Star som samlet inn flest mobiltelefoner, over 8000 mobiltelefoner. I gjennomsnitt samlet lagene i kampanjen inn 272 telefoner hver og fikk utbetalt i snitt 9000 kroner hver. Norges idrettsforbund håper at fjorårets rekorder står for fall.

- Siden oppstarten i 2009 har norske idrettslag samlet inn over en halv million mobiltelefoner. Dette utgjør over 18 millioner kroner til idretten. Jeg håper alle vil ta vel i mot idrettslagene som kommer på døra, slik at vi sammen kan sette ny rekord. Det vil gjøre en forskjell både for miljøet og for klubbkassene, sier idrettspresident Børre Rognlien.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Ana Brodtkorb, leder for samfunnsansvar i Telenor Norge
Ana.Brodtkorb@Telenor.com, tlf: 902 09 832