Pressemeldinger

Ookla: Telenor hadde verdens raskeste mobilnett i hele 2018

I august i fjor annonserte Ookla at Telenor hadde verdens raskeste mobilnett. Resultatet var basert på målinger fra andre kvartal 2018. Nye tall viser at Telenor hadde verdens raskeste mobilnett i gjennomsnitt gjennom hele 2018.

(Fornebu, 17. januar 2019) I august i fjor annonserte Ookla at Telenor hadde verdens raskeste mobilnett. Resultatet var basert på målinger fra andre kvartal 2018. Nye tall viser at Telenor hadde verdens raskeste mobilnett i gjennomsnitt gjennom hele 2018.

Telenors kunder kunne surfe på verdens raskeste mobilnett i hele 2018, viser nye tall fra Ookla. Foto: Martin Fjellanger

Hvis du noen gang har forsøkt å måle hastigheten på din internett-forbindelse, enten bredbånd eller mobil, har du mest sannsynlig brukt Speedtest® by Ookla®. Ferske målinger foretatt med hastighetsappen viser at Telenor, i hele 2018, hadde verdens raskeste nett.

– Telenor har i over hundre år bygget et solid fundament for å kunne levere så gode tjenester som overhodet mulig. Landet vi bor i gjør det til en utfordring, med høye fjell og dype fjorder. Derfor blir vi ekstra stolte over disse resultatene. Vi har ambisiøse utbyggingsplaner, og de fortsetter i 2019, sier Bjørn Ivar Moen, konstituert administrende direktør i Telenor Norge.


Vi har brukt store ressurser på å bygge ut mobilnettet i Norge. Da er det ekstra stas at vi nå kan smykke oss med tittelen "verdens raskeste mobilnett", sier Bjørn Ivar Moen, konstituert administrerende direktør i Telenor Norge. Foto: Martin Fjellanger

På topp mot alle odds

Det er ikke opplagt at Telenor kan bygge verdens raskeste mobilnett. Norge er et langstrakt land med en krevende topografi. Fjell, fjorder og et utfordrende værforhold gjør utbygging av mobildekning ekstra vanskelig. Likevel viser det seg at Telenors mobilkunder nyter godt av et nett på verdenstoppen.

– Norske kunder har høye krav til nettkvaliteten. De forventer god mobildekning enten de er på jobb, hjemme eller på hytta. Dette må vi levere på. Supernettet vårt er blitt til takket være kravstore kunder og dyktige teknologer i organisasjonen, sier Moen.

Setter standarden

Ookla rapporterer at over 500 000 fartsmålinger ble gjennomført i Norge i løpet av 2018. Det er disse målingene som er grunnlaget for resultatet. Det er mobilkunder selv som har testet farten – under de faktiske forholdene de bruker mobilen i. Denne framgangsmåten gjør at testene er pålitelige og ekstra verdifulle. Snittfarten fra alle disse målingene har deretter blitt sammenlignet med tallene fra andre operatører over hele verden.

Doug Suttles, administrerende direktør i Ookla, sier følgende om resultatet:

– Det er en stor glede nok en gang å gratulere Telenor Norge med verdens raskeste mobilnett, denne gang for hele 2018. Det er krevende å opprettholde et stabilt og raskt nettverk, og vi er mektig imponert over det gode arbeidet til Telenor Norge. Vi i Ookla ser frem til flere innovative og spennende løsninger fra Telenor Norge i det kommende året, til fordel for både deres kunder og telekombransjen.

Ookla rapporterer at Telenor hadde verdens raskeste mobilnett gjennom hele 2018.

Ruster seg for fremtiden

Norske mobilkunder forbruker mer data enn noensinne og setter høye forventninger til netthastigheten. Ifølge tall fra Telenor vokser datatrafikken med 30-40 prosent hvert år. For å imøtekomme den store etterspørselen har Telenor satt seg klare mål for 2019. Blant annet vil 3G-nettet gradvis utfases fylkesvis frem til 2020 for å gi plass til 4G-nettet.

– Vi ser at folk bruker mer og mer data og ser store muligheter som krever økt investering. Ett ledd i dette er å rydde plass til mer 4G, men vi har også flere andre innovative prosjekter på gang. Ett av dem er å lansere flere 5G-piloter i tiden som kommer, sier Moen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, Kommunikasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse