Pressemeldinger

Ny leder for Telenors bedriftsmarked

Birgitte Engebretsen tar over som leder for Telenor Bedrift. Hun etterfølger Ove Fredheim som i august ble leder for Telenor Group Holding.
Birgitte Engebretsen tar over som leder for Telenor Bedrift. Foto: Martin Fjellanger.

(Fornebu, 8. desember 2020) Birgitte Engebretsen tar over som leder for Telenor Bedrift. Hun etterfølger Ove Fredheim som i august ble leder for Telenor Group Holding.

– Bedriftsmarkedet er i stadig endring og Telenor skal fortsette å forenkle, fornye og forbedre tjenestene vi i dag leverer til både private og offentlige virksomheter i Norge. Jeg gleder meg til å fortsette å digitalisere Norge og er svært takknemlig for tilliten ledelsen viser meg, sier Engebretsen, sier Engebretsen.

Bedriftsdivisjonen har ansvaret for produktutvikling og salg til bedriftskundene til Telenor. Divisjonen rommer nærmere 1.050 medarbeidere og står for ca. 9 milliarder av årlig omsetning i Telenor Norge. Engebretsen blir dermed leder for divisjonen med den høyeste omsetningen i Telenor Norge.

– Birgitte har lang erfaring innen ulike teknologiselskaper, og har dybdekunnskap om våre produkter og tjenester. Konkurransen vi møter i bedriftsmarkedet er sterk, samtidig ser vi nye kundebehov og muligheter i markedet vokse frem. Jeg føler meg trygg på at Birgitte vil skape stor entusiasme og gode resultater, sier Telenors Norgessjef, Petter-Børre Furberg.

Fra gründer til Telenor

Birgitte Engebretsen har over 20 års erfaring fra ulike lederstillinger innen IT, software og telekom, og har i tillegg vært gründer for flere suksessfulle teknologibedrifter. Engebretsen kom til Telenor Norge i 2019, og har siden august vært fungerende leder for bedriftsdivisjonen. Nå tiltrer hun rollen permanent etter en grundig prosess, der både interne og eksterne kandidater ble vurdert.

– Det viktigste jeg har lært som gründer eller leder i et etablert selskap, er at de gode resultatene oppstår når kunden er fornøyd. Jeg ønsker derfor at vi skal jobbe enda tettere med kundene våre og virkelig forstå deres behov. Pandemien har ført til en rekke endringer i bedriftenes digitale vaner. Nå som flere jobber hjemmefra merker vi eksempelvis at kundene våre er mer opptatt av digital sikkerhet. Da har vi et fortrinn med vår kompetanse innen robuste og brukervennlige sikkerhetsløsninger. Dette er tjenester som vi vet kundene våre verdsetter høyt, sier Engebretsen.

Kort om Birgitte Engebretsen:

Birgitte Engebretsen (født 1972) startet i Telenor Norge i januar, før dette kom hun fra Telenors datterselskap Telenor Inpli AS (tidligere Datametrix) hvor hun var leder for Salg & Business Area Norge. Birgitte har over 20 års erfaring fra ulike lederstillinger i IT, Software og Telecom bransjen samt erfaring som gründer av flere selskap. Hun er utdannet Bedriftsøkonom fra BI. 


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Henriette Frølich Holte, informasjonssjef i Telenor Norge. Tlf: 977 53 622, e-post: Henriette-Frolich.Holte@telenor.com

eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse