Pressemeldinger

Nå kan du ta nett-eksamen for VHF-radio

Telenor Maritim Radio tilbyr nå eksamen for VHF-sertifikat og kjøp av brukerlisens på Internett. Med den nye løsningen kan du sitte hjemme og ta VHF-eksamen på nettet.

(Bergen, 14. april 2014) Telenor Maritim Radio tilbyr nå eksamen for SRC/VHF-sertifikat  og kjøp av brukerlisens på Internett.  Med den nye løsningen kan du sitte hjemme og ta VHF-eksamen på nettet.

- Maritim VHF-radio er et sikkert og lett anvendelig kommunikasjonssystem, sier fagansvarlig sertifikat Geir Vareberg i Telenor Maritim Radio.

- Tidligere måtte eksamenskandidaten møte fysisk opp på en av Telenor Maritim Radio sine lokasjoner eller hos enkelte forhandlere for å ta SRC/VHF-sertifikat (Short Range Certificate/veldig høy frekvens), fortsetter Vareberg.  Rundt 4647 tar årlig eksamen og får VHF-sertifikat, men Telenor Maritim Radio regner med at dette vil øke nå som eksamen er lettere tilgjengelig, sier Vareberg.

Sikkerhet til sjøs
- Foruten å ha kontakt med familie og venner på sjøen, får du på beste og raskeste måte hjelp via VHF når du trenger det, fortsetter han.

- Bruk av VHF til sjøs er et sikkert kommunikasjonsmiddel dersom du kommer i nød, forklarer Vareberg. Det eneste du behøver å gjøre, er å trykke på en nødknapp og din identitet og posisjon blir sendt til kystradioen, samt til omkringliggende fartøyer. VHF-radio gjør at nærmeste fartøy som har radio vil høre din melding og komme til unnsetning, avslutter Geir Vareberg.

Telenor Maritim Radio har fem kystradiostasjoner som dekker hele Norges kyst.

Fakta  om VHF-radioen:
VHF-radioen har også mange andre gode og nyttige bruksområder, for eksempel:
• holde kontakt med venner til sjøs
• via Kystradioen, ringe gratis til andre norske fast- og mobiltelefoner
• hjelp og assistanse i alle situasjoner hvor du føler deg utrygg, feil ved båten, væremelding eller behov for mannskap
• Ved plutselig sykdom, kan du få gratis legehjelp. Kystradioen setter deg i direkte kontakt med leger som er spesialtrenet i å yte bistand til folk på sjøen (MEDICO).
• meld fra til Kystradioen om hvor du skal, når du tenker å være fremme, og avtal hva de gjør dersom du ikke rapporterer innen en gitt tid
• spørsmål om bunkringsmuligheter hvis du er på farten i ukjent område
• værutviklingen de neste timene, i tilfelle du ikke fikk med deg værvarselet (som kystradioen uansett sender fast hver 3. time) 
• Du kan til og med spørre om blåskjellvarsel eller badetemperatur for området du er i, eller hva kinoprogrammet er i byen du kommer
• Fra 18.april kan du ta VHF-eksamen og kjøp av brukerlisens på nett. Dette gjør du via Telenor Maritim Radio sine nettsider, www.maritimradio.no.

For ytterligere kommentar, kontakt:

Geir Vareberg, fagansvarlig sertifikat Telenor Maritim Radio tlf 98257911
Per Aril Meling, informasjonssjef Telenor tlf 90515800