Pressemeldinger

Mobilpuls: Utfor-comeback ga trafikktopp

Aksel Lund Svindals retur på alpinlandslaget ble en populær begivenhet. Ingen enkelthendelser har generert så mye datatrafikk i mobilnettet noen gang.

(Fornebu, 13. februar 2015) Aksel Lund Svindals retur på alpinlandslaget ble en populær begivenhet. Ingen enkelthendelser har generert så mye datatrafikk i mobilnettet noen gang.

Svindal imponerte med en 6. plass i utfor under alpin-VM sist lørdag. Da nordmannen konkurrerte i utforløypa for første gang etter skadeavbrekket, ble det avviklet 21,5 Gbps på mobil og nettbrett, viser tall fra Telenor. Det tilsvarer en trafikkøkning på 40 prosent målt mot en normal lørdagskveld. Kjetil Jansrud stilte også til start i utfor og endte som nummer 15.

– 40 prosent økning er meget sterkt i og med at utfor-øvelsen kom på et tidspunkt da de fleste kunne se den på tv hjemme. Vi vet imidlertid at nordmenn reiser på hytta når det er godt med snø, og mange har nok strømmet alpin-VM på småskjerm over 4G-nettet, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge.

– Dette tyder på at Telenors 4G-utbygging har kommet langt, og at dekningen er veldig god også i mer perifere områder der folk har hytte. Enkelte steder kan man også strømme sport og underholdning i ok kvalitet over 3G-nettet, sier Moen.

Søndagens superkombinasjon der Jansrud tok VM-sølv, genererte også stor trafikk, men ikke nok til å overgå Svindals comeback, som dermed er den mest datadrivende eventen noensinne.

TV har blitt normalen
Telenor registrerer i tillegg en annen sportshendelse som ga utslag i mobilnettet. Torsdag 22. januar ble Martin Ødegaard offisielt presentert som ny spiller for storklubben Real Madrid.

– Vi noterer oss en trafikktopp under pressekonferansen med Martin Ødegaard på 16,5 Gbps, noe som er en økning på 53 prosent målt mot en vanlig hverdag. Datatrafikken er generelt litt lavere på hverdager enn i helgene når folk har fri, men også dette er en betydelig trafikktopp i mobilnettet, kommenterer Moen.

Telenor har gjentatte ganger opplevd at sportsbegivenheter driver datatrafikken oppover.

– Det har blitt normalt å se TV på smarttelefon og nettbrett, men det er særlig stor interesse for ekstraordinære sportsarrangementer. Tidligere har vi sett at Magnus Carlsens VM-partier, fotball-VM og OL i Sotsji er hendelser som gir storstilte hopp i mobiltrafikken, sier Moen, som også forventer at trafikken vil ta seg opp til nye høyder under ski-VM i Falun.

Topp 10 smarttelefoner i Telenors salgskanaler i januar
Andelen smarttelefoner i Telenors mobilnett øker hver måned og er nå cirka 75 prosent. Her følger Telenors salgsstatistikk for januar*.

1. Apple iPhone 6
2. Samsung Galaxy S5
3. Apple iPhone 5s
4. Sony Z3 compact
5. Apple iPhone 6 pluss
6. Samsung Galaxy Note4
7. Sony Z3
8. Samsung Galaxy Trend Plus
9. Doro 624
10. Samsung Galaxy Alpha

* Listen er basert på salg av smarttelefoner i Telenorbutikken, på telenor.no, via kundeservice på telefon og hos forhandlere som selger Telenor-abonnement.

Fakta:
• Fra januar i fjor til januar i år økte datatrafikken i Telenors mobilnett med cirka 70 prosent.
• 47 basestasjoner over hele landet ble aktivert med 4G i januar.
• 3 av 4 telefoner i Telenors mobilnett er en smarttelefon.
• iPhone 5S er telefonen det er flest av i Telenors nett.
• Telenors kunder sendte 436 millioner SMS i januar. 

Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com