Pressemeldinger

Mobilpuls: SMS-trend gir rekord

Aldri før har det blitt sendt så mye SMS i løpet av et år. Innen året er omme vil nordmenn trolig ha sendt over 5 milliarder tekstmeldinger.

(Fornebu, 9. desember) Aldri før har det blitt sendt så mye SMS i løpet av et år. Innen året er omme vil nordmenn trolig ha sendt over 5 milliarder tekstmeldinger.

Trafikkvolumet for SMS er fortsatt positivt, til tross for at det finnes et kobbel av andre, nyere meldingstjenester. Ved utgangen av november hadde vi sendt 4,6 milliarder SMS, som er over toppnivået i hele fjor på 4,5 milliarder meldinger.

– I oktober ble det sendt 451 millioner tekstmeldinger. Det er det høyeste vi noen gang har målt i løpet av en måned, og det er bedriftsløsninger som generer en voldsom vekst. Leveringssikkerhet, visshet om at meldingen blir lest, kostnadseffektivitet og at du kan nå alle kunder eller andre, er egenskaper som gjør at mange bedrifter satser på SMS-løsninger i sin kundedialog, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge.

Betaling og varsler
Både offentlig sektor og privat næringsliv bruker i stadig større grad SMS til kommunikasjon med sine kunder eller andre interessenter.

Det er for eksempel mulig å få tilsendt «varsler» med jevne mellomrom. Disse varslene kan være alt fra værvarsel, engangskoder, nyheter eller varsel om politikontroller. I tillegg er det i nyere tid åpnet for at man kan benytte SMS som alternativ til levering av selvangivelse eller bestilling av helsetrygdkort. SMS blir enkelte steder også brukt som betalingsmiddel ved at det ønskede beløpet legges til mobileierens telefonregning.

– Eksempler på slik SMS-kommunikasjon kan også være frisøren som minner om at du ikke har klippet håret på en stund, tannlegen som foreslår timeavtale eller en bedrift som har et viktig budskap til sine ansatte. SMS-kommunikasjon er og blir en økende trend på flere områder, sier Moen.

Bruker flere meldetjenester
Med smarttelefonenes inntog og ny teknologi på markedet fins det i dag en rekke alternative meldingstjenester.

– Til tross for jungelen av andre meldingstjenester, som for eksempel Facebook messenger, Whatsapp og Hangouts, registrerer Telenor at SMS-meldingen fremdeles har sterkt fotfeste i Norge. Nordmenn bruker fremdeles SMS aktivt, og vårt inntrykk er at kundene benytter chat- og meldingsapplikasjoner parallelt med tekstmeldinger, sier Bjørn Ivar Moen.

Mot milepæl
I løpet av november ble det sendt 433 millioner SMS, som er opp 50 millioner meldinger målt mot november 2013, og det tredje høyeste månedsnivået i år.

– Selv om det fortsatt gjenstår én måned av året, er fjorårets rekord slått. Det er derfor mulig at vi kommer til å oppnå en milepæl på over 5 milliarder SMS ved årets slutt, forteller Moen.

Fakta:
• Den første kommersielle SMS-meldingen (Short Message Service) ble sendt i 1992.
• Telenors kunder sendte 433 millioner SMS i november, mens antall MMS lå på 7,1 millioner.
• 122 basestasjoner over hele landet ble aktivert med 4G i november.
• Nesten 3 av 4 kunder har en smarttelefon. 4 av 10 kunder (cirka 1,3 millioner av kundene) har en smarttelefon som støtter fjerde generasjons mobilnett (4G).
• iPhone 6 har vært i salg i litt over to måneder og er nå på 8. plass over telefoner det er flest av i Telenors mobilnett.

Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com