Pressemeldinger

Mobilpuls: Slik bruker nordmenn mobilen i sommer

Det har gått hett for seg med surfing i sommervarmen. Nordmenn bruker data på mobil og nettbrett som aldri før. Siden juli i fjor har datatrafikken mer enn doblet seg, og stadig mer av trafikken i Telenors mobilnett er surfing med 4G-hastighet.

(Fornebu, 12. august 2014) Det har gått hett for seg med surfing i sommervarmen. Nordmenn bruker data på mobil og nettbrett som aldri før. Siden juli i fjor har datatrafikken mer enn doblet seg, og stadig mer av trafikken i Telenors mobilnett er surfing med 4G-hastighet. 

Se illustrasjonen over datatrafikk i stort format vedlagt

Fra juli i fjor til årets juli-måned registrerte Telenor en vekst i datatrafikken på hele 118 prosent. 

– Aldri tidligere har nordmenn vært så aktive på mobilen eller nettbrettet. Vi surfer stadig mer og bruker mer tid på sosiale medier, chat og strømming, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenor Norges mobilvirksomhet.  

Gjennom hele sommeren har Telenor også kraftig forbedret 4G-dekningen for ferierende nordmenn landet rundt, både langs kysten og i innlandet. 

– I juli måned har vi satt i drift 93 nye siter med 4G-dekning, fra Lebesby i nord til Mandal i sør. Dekningen langs store deler av kysten er nå så god at vi kan begynne å snakke om dekning i båt, forteller Moen. 

Se oversikt over hvor i landet Telenor har bygd ut 4G-dekningen i juli (ligger også vedlagt)

Het mobilsommer 
Telenor registrerer også at flere kunder nå enn tidligere bruker opp datapakken som er inkludert i abonnementet.

– Bruksmønsteret til nordmenn har endret seg drastisk bare på få år. Enten vi ferierer ved sjøen eller på fjellet, har vi med oss mobiltelefonen og nettbrettet. Uansett hvor vi befinner oss ønsker vi å holde oss oppdatert på nyheter, se feriebildene til venner i sosiale medier og følge med på favorittserien vår på Netflix, TV 2 Sumo eller andre strømmetjenester. Dette viser at ny og forbedret infrastruktur med storstilt utbygging av 4G, både utendørs og innendørs, endrer nordmenns vaner, forteller Moen. 

Noe av økningen i mobiltrafikken i juli kan også tilskrives fotball-VM. Under VM-finalen mellom Tyskland og Argentina ble det avviklet 75 prosent mer trafikk enn en vanlig dag. Dette er det høyeste Telenor noen gang har målt, og på flere andre kampdager lå datatrafikken 40-50 prosent over en normaldag. 

– De tydeligste toppene kom under hendelser av stor interesse, eller når kampene endte i ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. Både på slutten av Nederland-Costa Rica, VM-finalen og bronsefinalen Brasil-Nederland økte trafikken i nettet betydelig, sier han.

Topp 10 smarttelefoner i Telenors salgskanaler i juli
Med den økte tilgangen på 4G-dekning og hastighet endres også nordmenns mobilpreferanser. Smarttelefoner i Telenors mobilnett øker hver måned og er nå 72,1 prosent, mens andelen smarttelefoner med støtte for 4G er 34,8 prosent.

De mest solgte telefonene i juli er nesten utelukkende smarttelefoner med 4G-støtte, viser Telenors salgsstatistikk for juli*.

1 iPhone 5S
2 Samsung Galaxy S5
3 Sony Xperia Z2
4 Samsung Galaxy S4 4G+
5 Samsung Galaxy Trend Plus
6 HTC One M8
7 Nokia Lumia 930
8 Sony Xperia Z1 Compact
9 iPhone 5C
10 LG G3

iPhone-salget holder seg svært godt. 5S er den mest solgte mobiltelefonen i juli, men Samsung Galaxy S5 var nær ved å ta 1. plassen. Nykommere på listen er Nokia Lumia 930 og LG G3, som leveres med henholdsvis Windows Phone og Android operativsystem. Nokia Lumia 930 er for øvrig Microsofts første mobiltelefon etter oppkjøpet av Nokia.

* Listen er basert på salg av smarttelefoner i 80 Telenorbutikker, på telenor.no, via kundeservice på telefon og hos forhandlere som selger Telenor-abonnement.

Fakta:
• Telenors kunder sendte 425 millioner SMS i juli, mens antall MMS lå på 8,9 millioner.
• 93 sites ble driftsatt med 4G i juli (se vedlagt oversikt for hele landet). 
• 72,1 prosent av kundemassen har en smarttelefon. 34,8 prosent, eller cirka 1.1 million av kundene, har en smarttelefon som støtter fjerde generasjons mobilnett (4G).
• iPhone 5S er telefonen som øker mest i Telenors mobilnett, mens iPhone 5 er telefonen det er flest av i nettet.

Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS. 

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Informasjonssjef Anders Krokan, tlf 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com
Spørsmål vedrørende dekning og utbygging:
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen, tlf 900 21 000, epost: bjorn.amundsen@telenor.com