Pressemeldinger

Mobilpuls: Halvparten opplever tap av mobiltelefon

Nær 1 av 2 nordmenn har opplevd å få mobiltelefonen ødelagt, mistet eller stjålet. Sørg for å være forsikret i sommer, er rådet fra Telenor.

(Fornebu, 13. juli 2015) Nær 1 av 2 nordmenn har opplevd å få mobiltelefonen ødelagt, mistet eller stjålet. Sørg for å være forsikret i sommer, er rådet fra Telenor.

Sommeren er høysesong for mobilbruk. Vi har den med på ferie i inn- og utland, enten det er på stranda eller til fjells. Hyppig bruk gjør også at det er fort gjort at noe uforutsett skjer med telefonen.

45 prosent av nordmenn har fått mobilen ødelagt, mistet eller frastjålet. Det viser en fersk undersøkelse som Opinion har utført på oppdrag for Telenor.

– Aller flest opplever vannskade eller at mobilen blir knust. I tillegg har 25 prosent fått mobilen frastjålet, og like mange har mistet den, opplyser Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge.

14 prosent forsikret
– Det kan være lurt å passe ekstra godt på mobiltelefonen i sommer, da vi normalt reiser mer enn vanlig og oppholder oss mer utendørs enn ellers i året, sier Moen.

I tillegg råder Telenor alle til å påse at de har forsikring. Ifølge undersøkelsen har 14 prosent forsikret mobilen. Disse oppgir at mobiltelefonen er dekket av innboforsikring, reiseforsikring eller annen forsikring.

– Kontakt din forsikringsleverandør for å få klarhet i om mobiltelefonen eller nettbrettet er dekket ved skade, uhell eller tyveri. Skaff deg oversikt over dine eksisterende forsikringer og vurder om du skal kjøpe tilleggsforsikring, råder Moen.

Ekstra trygghet
Noen tegner også mobilforsikringer. Telenor samarbeider med Gjensidige om en egen mobilforsikring hvor du får dekket inntil 10.000 kroner for skade og tyveri, uansett om skaden gjelder smarttelefon eller nettbrett.

– Å bli frastjålet mobilen i utlandet er en frustrerende opplevelse. Hvis du derimot vet at du er forsikret, enten gjennom mobilforsikring eller annen type forsikring, gir dette en ekstra trygghet på ferien, avslutter Bjørn Ivar Moen.

Fakta
• 45 prosent har opplevd tap eller skade av mobil én eller flere ganger. Beskrivelser av hva som skjedde med mobilen (flere svar mulig): knust (46 prosent), vannskade (33 prosent), mistet/forsvunnet (26 prosent), stjålet (25 prosent) og annet (10 prosent).
• Over halvparten (54 prosent) oppgir at de har noen i nærmeste familie som har fått ødelagt, mistet eller frastjålet mobilen.
• 14 prosent har forsikret mobiltelefonen. Disse har forsikret mobiltelefonen på følgende måter (flere svaralternativer mulig): innboforsikring (54 prosent), mobilforsikring (36 prosent), reiseforsikring (33 prosent) og annen forsikring (11 prosent).

Kilde: Opinion

Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com