Pressemeldinger

Mobilpuls: Én million koblet til tingenes internett

Telenor har passert én million såkalte maskin-til-maskin-abonnement (M2M) i Norge. M2M-løsninger gir enkeltmennesker bedre livskvalitet og virksomheter lavere kostnader.

(Fornebu, 22. april 2015) Telenor har passert én million såkalte maskin-til-maskin-abonnement (M2M) i Norge. M2M-løsninger gir enkeltmennesker bedre livskvalitet og virksomheter lavere kostnader.

Da Telenor startet med maskin-til-maskin-tjenester for over 20 år siden, kalte vi det telemetri. Både begrepene og teknologien har endret seg etter dette, i takt med utviklingen og antall aktører på området. Etter å ha benyttet begrepet M2M i mange år, snakker vi nå oftere om tingenes internett.

– At vi har passert én million abonnement på dette området, viser at Norge er langt fremme i bruk av M2M-teknolgi og utvikling av smarte byer og ting, sier Marina Lønning, leder for bedriftsmarkedet i Telenor Norge.

M2M benytter mobilnett, trådløse nettverk eller fastnett for å kople opp gjenstander og enheter til internett.

– Det er altså ikke lenger bare våre mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner som er smarte. Vi har smarte kjøretøy, smarte gatelys, smarte bygninger og smarte helsetjenester, sier Lønning.

Flere bruksområder
For bedrifter vil nett-tilkoblede løsninger åpne opp for nye muligheter til å øke effektiviteten og redusere kostnadene, mens velferdsteknologi gjør at eldre kan bo lenger hjemme og sparer helsevesenet for store summer.

Potensialet innenfor tingenes internett er betydelig. I Norge leveres nå ni av ti M2M-abonnement av Telenor, og Lønning forventer en voldsom vekst.

– Mulighetene med tingenes internett er uendelige, og det vil vokse kraftig i årene som kommer. Vi merker særlig etterspørsel etter tjenester som gjør bedriftene mer konkurransedyktige, og da er digitalisering nøkkelordet, forteller Lønning.

Kunde nr. én million
SIM-kort nr. én million gikk til Sector Alarm, som er blant Telenors største kunder innen M2M.

– Vi har hatt stor suksess og en sterk vekst med vår boligalarmløsning. Dette hadde vi ikke klart uten en velfungerende alarmløsning med smarte løsninger som kommuniserer slik den skal. Vi har hele tiden opplevd Telenor som en profesjonell og serviceinnstilt partner som har bidratt til dette, sier teknologidirektør Leif Motrø i Sector Alarm.

M2M har et stort spenn av bruksområder. Her er noen av dem:
• Alarmløsninger for hus, bil og båt.
• Overvåkning av maskiner, bygninger og containere.
• Nivåkontroll i tanker og kummer.
• Flåtestyring og ordre i bil.
• Posisjoneringsløsninger for biler, båter, containere eller lignende.
• Betalingsterminaler i taxier, forretninger og serveringssteder.
• Fjernavlesning av strømmålere for måleravlesning.

Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com