Pressemeldinger

Mobilpuls: Disse snakker vi mest med på mobilen

Nordmenn snakker aller mest med ektefellen, kjæresten eller partneren i mobiltelefonen, mens kvinner er klart flinkere til å slå på tråden til barna sine enn menn.

(Fornebu, 13. mars 2015) Nordmenn snakker aller mest med ektefellen, kjæresten eller partneren i mobiltelefonen, mens kvinner er klart flinkere til å slå på tråden til barna sine enn menn. 

Det viser en landsomfattende undersøkelse som Norstat har utført for Telenor. 

Nesten 4 av 10 oppgir at de snakker mest med partneren på mobilen. For kvinnene er tallet 30 prosent, mens 45 prosent av mennene sier de ringer mest med partneren. 

Totalt 17 prosent svarer at de snakker mest med barna sine på mobiltelefonen, men her er det størst forskjell mellom kjønnene.

– Funnene tyder på at kvinner er klart mer opptatt av å ringe sine barn enn menn. 28 prosent av kvinnene ringer mest til barna. Tilsvarende tall for menn er 7 prosent. En andel på 2 av 10 menn snakker til gjengjeld mest i mobilen med kolleger og jobbkontakter, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobilvirksomheten i Telenor. 

Se utfyllende faktaboks lenger ned

Det er også store regionale forskjeller. I Nord-Norge og på Sørlandet (inkludert Telemark) svarer hele 23 prosent begge steder at de ringer mest med barna. I Oslo svarer 11 prosent det samme.

Bedrer samtale-opplevelsen
Undersøkelsen avdekker også at 1 av 2 benytter mobiltelefonen mest til å ringe. Moen følger nøye på nordmenns mobilvaner og karakteriserer funnene som interessante.

– Dette er første gangen vi kartlegger nordmenns ringemønster i en stor undersøkelse. Med smarttelefonenes inntog går det stadig mer i mobil datatrafikk for våre kunder, men tradisjonelle samtaler er uerstattelige og fortsatt en essensiell tjeneste som nordmenn verdsetter høyt, sier Moen.

Telenor har også jobbet for å bedre tale-opplevelsen i mobilnettet gjennom HD Voice. Nær 50 prosent av mobiletelefonene i Telenors nett har nå støtte for denne tjenesten. HD Voice fjerner bakgrunnsstøy og gir deg klar lyd under samtalen.

– I løpet av året skal Telenor også lansere tale over 4G-nettet. Denne teknologien vil, i tillegg til HD Voice, gi øyeblikkelig oppkobling av samtalen, bedre dekning fordi 4G-frekvensene kan tas i bruk til tale, samt lengre batterilevetid for mobiltelefonen din. I tillegg er 4G-hastigheten tilgjengelig for andre tjenester mens man snakker. Alt i alt vil dette løfte mobil-opplevelsen for våre kunder, forklarer Moen.

Setter trenden med Snapchat
Nordmenn har raskt endret sin mobilbruk, og datatrafikken i mobilnettet dobles år for år. En av de raskest voksende mobil-trendene i Norge er Snapchat. Tjenesten fikk tidlig fotfeste her til lands og finnes i lomma på hver fjerde nordmann.

– Norge var det landet i verden der Snapchat først fikk stor utbredelse, og generelt er nordmenn kjappe på å teste ut nye tjenester. Snapchat-bruken i Norge er svært høy, og en studie utført av Telenor Research viser at 60 prosent av mobilsurferne mellom 16 og 35 bruker appen daglig, mens det tilsvarende tallet fra Sverige er 17 prosent, sier Bjørn Ivar Moen.

Telenor er opptatt av forsvarlig bruk av sosiale medier, og gjennom Norges største kampanje mot mobbing i digitale medier, Bruk Hue, reiser Telenor og samarbeidspartnerne til ungdomsskoler for å bekjempe digital mobbing blant barn og unge.

– På alle områder i livet må vi respektere andre og være greie. Snapchat og andre tjenester er både nyttige og morsomme å bruke, men samtidig ser vi en del saker der bruk av Snapchat får store konsekvenser, og jeg vil oppfordre alle til å bruke denne og andre tjenester med varsomhet, sier Moen.

Fakta fra Norstat – disse snakker vi med på mobilen
Alle tall i prosent.
1. Kjæreste/ektefelle/partner: 37
2. Barna: 17
3. Mamma: 14
4. Venner: 12
5. Jobb-kontakter/kunder: 9
6. Kolleger: 5
7. Pappa: 2
8. Andre: 2
9. Elsker/elskerinne: 1

Kvinner snakker mest med:
1. Kjæreste/ ektefelle/partner: 30
2. Barna: 28
3. Mamma: 19
4. Venner: 12
5. Jobb-kontakter/kunder: 5
6. Kolleger: 3
7. Pappa: 2
8. Andre: 2
9. Elskeren/elskerinnen: 0

Menn snakker mest med:
1. Kjæreste/ektefelle/partner: 45
2. Jobb-kontakter/kunder: 14
3. Venner: 12
4. Mamma: 9
5. Kolleger: 7
6. Barna: 7
7. Pappa: 3
8. Andre: 2
9. Elskeren/elskerinnen: 1

Kilde: Norstat

Fakta – Telenor i februar:
• 72 basestasjoner over hele landet ble aktivert med 4G i februar.
• 3 av 4 telefoner i Telenors mobilnett er en smarttelefon.
• iPhone 5S er telefonen det er flest av i Telenors nett.
• Telenors kunder sendte 404 millioner SMS i februar.

Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com