Pressemeldinger

Mobilpuls: 4G i 234 kommuner

Nordmenns appetitt på fjerde generasjons mobilnett (4G) vil ingen ende ta. For første gang utgjør nå 4G-trafikken mer enn 50 prosent av total datatrafikk i mobilnettet

(Fornebu, 11. november) Nordmenns appetitt på fjerde generasjons mobilnett (4G) vil ingen ende ta. For første gang utgjør nå 4G-trafikken mer enn 50 prosent av total datatrafikk i mobilnettet.

Siden Telenor skrudde på de første 4G-senderne i Norges elleve største byer og tettsteder for litt over to år siden, har fjerde generasjons mobilnett vokst i rekordtempo. Målt mot oktober i fjor er 4G-trafikken nå over seks ganger større. 4G er et rent datanett som effektivt tilrettelegger for strømming eller nedlastning av film og musikk, bildedeling på Facebook og Instagram, gode surfeopplevelser og videokonferanser når og hvor som helst.
 
Samtidig med at både areal- og befolkningsdekningen på 4G fortsetter å øke, registrerer Telenor for første gang at 4G-trafikken nå har passert 50 prosent av total datatrafikk i mobilnettet.  

– Vi har forpliktet oss overfor kundene til å bygge det råeste mobilnettet, og de siste to årene har det vært en fantastisk utvikling. At 4G-trafikken nå har passert 50 prosent av all datatrafikk i mobilnettet, er en milepæl. I tillegg betyr det at nordmenns behov for rask dataoverføring og gode surfeopplevelser på mobil og nettbrett er økende, kommenterer Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge.

Nye 4G-stasjoner hver dag
Telenor har i løpet av to år utstyrt 2500 basestasjoner med 4G-dekning over hele landet. Det innebærer at innbyggerne i 234 kommuner, eller 80 prosent av befolkningen, nå har tilgang til 4G.

– Hver eneste dag oppgraderer vi i gjennomsnitt fire basestasjoner med 4G. I oktober fikk 139 basestasjoner 4G-dekning. De fleste oppgraderingene vi gjør nå er for å bedre dekningen innendørs og i distriktene. Innen utgangen av 2018 skal 98 prosent av alle nordmenn ha 4G-dekning i og utenfor egen bolig, forklarer Moen.  

Se vedlagt oversikt over hvor i landet Telenor oppgraderte til 4G i oktober.

Avanserte mobilbrukere
Parallelt med utbyggingen av 4G-nettet, opplever Telenor at flere av kundene bytter ut eldre smarttelefoner (3G-telefoner) med nyere modeller som støtter 4G.

– Nordmenn er avanserte mobilbrukere og ønsker seg derfor telefoner som er optimalt tilpasset vårt høyhastighets mobilnett. Det krever blant annet en nyere smarttelefon-modell. Rundt årsskiftet estimerer vi at over halvparten av alle telefoner i Telenors mobilnett vil være smarttelefoner med 4G-støtte, sier Moen.   

Topp 10 smarttelefoner i Telenors salgskanaler i oktober
Andelen smarttelefoner i Telenors mobilnett øker hver måned og er nå nesten 75 prosent.

De mest solgte telefonene i oktober er nesten utelukkende smarttelefoner med 4G-støtte, viser Telenors salgsstatistikk for oktober*.

1. Apple iPhone 6
2. Apple iPhone 5s
3. Samsung Galaxy S5
4. Sony Xperia Z3 Compact
5. Sony Xperia Z3
6. Samsung Galaxy Note 4
7. Samsung Galaxy Alpha
8. Nokia Lumia 520
9. Samsung Galaxy Trend Pluss
10. Samsung Galaxy S4 4G+

Se også vedlagt grafikk

Ikke uventet er iPhone 6 på topp, og Telenor forventer at Apples nyeste modell vil ligge der også gjennom hele november måned. Samsung selger fortsatt godt av Galaxy S5, og Sony er åpenbart inne i en vekstperiode med sine Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact.

Nokia Lumia 520 er fortsatt på listen, mens HTC og LG har mistet noe av gnisten og er ute av topp ti-oversikten denne gangen.

* Listen er basert på salg av smarttelefoner i Telenorbutikken, på telenor.no, via kundeservice på telefon og hos forhandlere som selger Telenor-abonnement.

Fakta:
• Fra oktober i fjor til oktober i år økte datatrafikken i Telenors mobilnett med cirka 70 prosent.
• Telenors kunder sendte 451 millioner SMS i oktober, mens antall MMS lå på 7,8 millioner.
• 139 basestasjoner over hele landet ble aktivert med 4G i oktober (se vedlagt oversikt).
• Nesten 3 av 4 kunder har nå en smarttelefon. 4 av 10 kunder, eller cirka 1,3 millioner av kundene, har en smarttelefon som støtter fjerde generasjons mobilnett (4G).
• iPhone 6 har gjort sin entré i Telenors mobilnett, og på litt over en måned er den allerede inne på topp 20 over telefoner det er flest av i nettet.

Hver måned tar Telenor pulsen på nordmenns mobilvaner og de siste trendene innen databruk, smarttelefoner, mobiltjenester og SMS/MMS.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com