Pressemeldinger

Mobilnett for framtiden

I en landsomfattende måling har Amobil.no kåret Telenors mobilnett til best i test. – Telenor har gjennomført tidenes dekningsløft, og utbyggingen fortsetter i høyt tempo, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

(Fornebu, 26. juni 2014) I en landsomfattende måling har Amobil.no kåret Telenors mobilnett til best i test. – Telenor har gjennomført tidenes dekningsløft, og utbyggingen fortsetter i høyt tempo, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen. 

Amobil.no har sjekket hvilke brukeropplevelser de ulike tilbyderne av mobilt bredbånd gir kundene. Nesten tusen målinger er gjort over hele landet, og Telenor kommer best ut av testen i alle landsdeler.

Telenor har de siste årene bygget ut 4G landet rundt, og i år har fokuset vært på enda bedre dekning i byer, tettsteder og turiststeder, samt innendørs.

– Testen viser at vi er på rett vei, men dette er først og fremst gledelig for kundene våre. Samtidig slår vi oss ikke til ro med å være best i test. Telenor fortsetter å bygge ut 4G-dekning over hele landet og  videreutvikle et robust og framtidsrettet mobilnett, sier Berit Svendsen. 

Særlig de siste to-tre årene har kundene krevd enda mer av mobilnettet da bruken har endret seg drastisk etter at stadig flere har fått smarttelefoner og nettbrett med 4G-støtte.

– Vi har nå passert en million enheter med 4G i nettet og bygger så raskt vi klarer for at kundene skal få den brukeropplevelsen de etterspør, enten det er tale, bruk av sosiale medier, strømming, chat eller andre datadrivende tjenester, sier Svendsen.  

Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen kjører hvert år omkring 80.000 kilometer for å teste Telenors mobildekning. I løpet av siste måneden har han lagt bak seg nærmere 10.000 kilometer i en dekningsbil full av testutstyr. 

– Den beste måten å sjekke dekning på er å farte land og strand rundt, og det står respekt av at Amobil.no i sin test har gjort nettopp det. Testen er grundig gjennomført, og desto større er gleden over resultatet. Det er spesielt hyggelig at vi er best i hver region og ikke bare enkelte steder. Dette inspirerer Telenor og meg til å fortsette byggingen av framtidens mobilnett, sier Amundsen.