Pressemeldinger

Måler dekning og møter kunder

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor har hvert år siden 1995 kjørt Norge på langs for å teste mobilnettet og møte kunder, journalister og politikere. I år tester han spesielt 4G-nettet.

(Fornebu, 29. september 2015) Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor har hvert år siden 1995 kjørt Norge på langs for å teste mobilnettet og møte kunder, journalister og politikere. I år tester han spesielt 4G-nettet.

Det har blitt dekningsdirektørens varemerke å kjøre land og strand for med egne øyne å påse at mobildekningen i Norge er tilfredsstillende. Dekningsdirektøren kjører hvert år over 80.000 kilometer for å saumfare mobilnettet. De neste fire ukene vil Amundsen måle lokale dekningsforhold i nettet over hele landet, fra Kristiansand i sør til Nordkapp i nord.

Se reiseruten nederst

– I år blir det viktig å teste det rene datanettet 4G. Over ni av ti nordmenn har 4G fra Telenor, og kravet til god kapasitet og hastighet er massivt. Nær sagt alle ønsker lynrask surfing og strømming over 4G på mobil og nettbrett overalt hvor de befinner seg. Derfor må jeg forsikre meg om at nettet lever opp til forventningene, samt få oversikt over hvor det må utbedres, forklarer Amundsen.

Følg dekningsdirektørens reise på Twitter og Facebook:
https://www.facebook.com/dekningsdirektoren
https://twitter.com/Bjorn_Amundsen

Rekordrask utbygging
På sin Norgestur får Amundsen selv se resultatet av Telenors mobilutbygging. I tillegg kommer han mye i kontakt med kunder, kommuner og journalister - og andre som har en mening om Telenors dekning.

– Det er utrolig mye engasjement rundt mobildekning. Årsaken er at alle har en mobil i lomma, og nordmenn er på mobilen non-stop. Da ønsker de dekning der de bor, jobber og ferierer. For å tilpasse oss folks mobilvaner, har vi derfor måttet oppgradere mobilnettet de siste to-tre årene i rekordtempo, sier han.

– På reisene legger jeg dessuten opp til møter med kommuner, private bedrifter og media nesten hver dag. Disse møtene er essensielle for at vi skal kunne få tilbakemeldinger på jobben vi gjør og gi kundene dekningen de forventer, sier Amundsen.

1,6 millioner 4G-telefoner
I sommer registrerte Telenor at over 50 prosent av alle mobiltelefoner i nettet har støtte for fjerde generasjons mobilnett (4G).

– Det tok 2,5 år å nå denne milepælen, og 4G-smarttelefoner er blitt allemannseie i den norske befolkningen. Jeg hadde aldri trodd utviklingen skulle gå så fort. Til sammenligning tok det i sin tid fem år å nå 50 prosent 3G-telefoner, forteller Amundsen, som i over 20 år har jobbet med mobildekning for Telenor.

– Utviklingen har vært uvirkelig, og den fortsetter. Nå bygger vi ut infrastrukturen så fort vi kan. 95 prosent av befolkningen skal ha dekning på 4G innen utgangen av året slik at flere får den mobilopplevelsen de etterspør, enten det er å strømme web-tv, lese nyheter eller laste opp bilder i sosiale medier, avslutter Amundsen. Telenor bygger primært såkalt 4G+, som gir hastigheter på opptil 300 mbit/s. Telenor har nå etablert denne teknologien i flere enn 260 kommuner, og i løpet av året vil 300 kommuner ha 4G+ fra Telenor.

Her er dekningsdirektørens reiserute*

UkedagDatoFraTil
Mandag28. sepOsloKristiansand
Tirsdag29. sepKristiansandStavanger
Onsdag30. sepStavangerBergen
Torsdag1. oktBergenFagernes
Fredag2. oktBeitostølenFredrikstad
Søndag4. oktSaltnesHafjell
Mandag5. oktLillehammerÅlesund
Tirsdag6. oktÅlesundTrondheim
Onsdag7. oktTrondheimMo i Rana
Torsdag8. oktMo i RanaBodø
Fredag9. oktBodøLongyearbyen
Søndag11. oktLongyearbyenFauske
Mandag12. oktFauskeTromsø
Onsdag14. oktTromsøTromsø
Torsdag15. oktTromsøHonningsvåg
Fredag16. oktHonningsvågKarasjok
Lørdag17. oktKarasjokKirkenes
Søndag18. oktKirkenesHammerfest
Mandag19. oktHammerfestØksfjord
Tirsdag20. oktHarstadMo i Rana
Onsdag21. oktMo i RanaBrønnøysund
Torsdag22. oktTrondheimTrondheim
Fredag23. oktTrondheimSaltnes

* Med forbehold om endringer 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Mobil: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com