Pressemeldinger

Lei spillefilm via SMS

Nå kan du leie en helaftens spillefilm via en enkel SMS. Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen tar opp kampen mot piratkopier og dyre filmopplevelser og bruker mobilen for å nå publikum.

(Fornebu, 17. august 2015) Nå kan du leie en helaftens spillefilm via en enkel SMS. Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen tar opp kampen mot piratkopier og dyre filmopplevelser og bruker mobilen for å nå publikum.

– For meg handler dette rett og slett om å gi et alternativ til piratkopiering som gjør at folk tar seg råd til å velge lovlige produkter. Filmleie via SMS gjør det mulig å kutte fordyrende mellomledd og tilby god filmopplevelse til en pris alle kan leve med, sier Rolfsen.

Rolfsen har bevisst priset filmen «Haram» lavt, kun 21 kroner må man ut med over mobilregningen for å leie filmen. Etter MVA og SMS-avgift sitter Rolfsens selskap Curry Film igjen med 8,50 kroner per visning. Etter to døgn har over 300 leid filmen via SMS.

– 8,50 per film er ikke mye penger, men forhåpentligvis nok til at det går rundt. Jeg tror at enkel og rimelig filmleie via SMS vil gjøre det mer attraktivt for publikum å se film på ærlig vis, sier Rolfsen.

Stor interesse
«Haram» er et spenningsdrama som omhandler temaer som æresdrap og tvangsekteskap. Elias Ali, som debuterte i spillefilmen Haram, var nominert i beste skuespiller-kategorien under årets filmfestival i Haugesund.

– Jeg synes det er et modig grep å tilby en helaftens spillefilm via en enkel SMS, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Etterspørselen etter film- og TV-serier har eksplodert de siste årene.

– Bare i år ser vi at videotrafikken over fast bredbånd har økt med 53 prosent. Dette beviser at interessen for film og TV aldri har vært større. Jeg synes Rolfsen viser at det er mulig å utvikle innovative forretningsmodeller i et digitalt marked som kan være krevende, sier Svendsen.

– Jeg opplever at etterspørselen etter å leie eller å kjøpe filmen er stor, men jeg har bevisst ikke gitt «Haram» ut på DVD eller Blu-ray fordi disse formatene etter min mening nesten er døde. Jeg håper SMS leie av film gjør at de som ikke har fått sett filmen på kino, eller som på grunn av filmens innhold ikke har villet bli sett i en kinosal, nå får muligheten, sier Rolfsen.

Slik leier du filmen
Ved å taste inn mobiltelefonnummeret på haramfilm.no mottar brukeren en tekstmelding som låser opp tilgang til filmen. Filmen koster 21 kroner som belastes over mobilregningen. Filmen strømmes deretter på vanlig måte via internett på alle plattformer innenfor 24 timer. Dersom noen ikke ønsker eller kan leie via SMS kan filmen også leies med kredittkort eller PayPal.

SMSpay er utviklet av Frontkom, i samarbeid med Vianett og DIBS og gjort mulig av Strex, som eies av Telenor, TeliaSonera og Tele2.