Pressemeldinger

Lanserer utviklerportal

Telenor lanserer en egen portal for utviklere slik at de enkelt kan plugge seg inn mot Telenors grensesnitt for å utvikle egne tjenester. Utviklerportalen blir tilgjengelig i løpet av oktober.
Alt-tekst

(Fornebu, 28. september 2017) Telenor lanserer en egen portal for utviklere slik at de enkelt kan plugge seg inn mot Telenors grensesnitt for å utvikle egne tjenester. Utviklerportalen blir tilgjengelig i løpet av oktober.

I den nye portalen vil det ligge rundt 20 ulike programmeringsgrensesnitt, såkalte API-er, tilgjengelig for utviklere som skal lage digitale løsninger.

- Ved å åpne API-er gjør vi det både enkelt og spennende for utviklere som skal lage tjenester eller apper å ta i bruk funksjonalitet fra Telenors systemer. Mange sier at de har ventet på en slik utviklerportal og vi håper den vil bli flittig brukt, sier Ove Fredheim, direktør for Telenors bedriftsdivisjon.


Innovasjon med partnere

Noen av API-ene returnerer kontaktinformasjon for brukeren av mobilen eller teknisk info om mobilen som brukes. Andre API-er gjør det mulig for bedriftskunder å administrere abonnement og tjenester fra Telenor i sine egne systemer.

- Vi ønsker å skape flere innovative løsninger i samarbeid med partnere og vil åpne flere API-er underveis. I første omgang vil det ligge API-er for kommunikasjon, kundeidentifikasjon og selvbetjening for å nevne noen områder, sier Fredheim.

Utviklerportalen ble først nevnt under Oslo Innovation Week denne uken hvor Telenor møtte ulike oppstartsbedrifter. Betaversjonen av portalen er nå til testing.

Automatisk utfylling av kontaktinfo i nettbutikker
De fleste har forlatt en handlekurv i en nettbutikk fordi det er så mange felt som skal fylles ut ved bestilling. Med API for å hente ut kontaktinfo blir data registrert på mobilabonnementet hentet fra Telenors systemer og skjemaet kan fylles ut automatisk.

Selvbetjening av mobilabonnement og tjenester
Bedrifter har ofte mange ulike leverandører, Telenor er bare en av dem, og alle har hver sin portal de ønsker at kunden skal bruke. Ved hjelp av den nye utviklerportalen kan bedriftene integrere Telenors funksjonalitet inn i selskapets egne systemer. Slik kan de enkelt bestille nye abonnement og tjenester direkte fra de systemene de ønsker.

Telekom management i ulike programvareløsninger
Leverandører av programvare, for eksempel HR- eller økonomisystemer, vil med de nye API-ene kunne levere ferdig integrerte løsninger for administrasjon av mobilabonnement og tjenester. Kundene kan kjøpe en ferdig integrert løsning fra leverandøren og et Connect-produkt fra Telenor som sørger for riktig dataflyt fra Telenor til kunden.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse