Pressemeldinger

Lanserer ny 5G-pilot i Elverum og flere 5G-prosjekter

Telenor lanserer ny 5G-pilot i Elverum og 10 samarbeidsprosjekter. Samtidig hinter selskapet om at de snart er klare til å annonsere hvilken storby som blir først ut med 5G i Norge.
Telenor-ledelsen offentligjorde en ny 5G-pilot under World Mobile Congress i Barcelona (f.v. Bjørn Ivar Moen, Sigve Brekke, Ingeborg Øfsthus)

(Barcelona, 26. februar 2019) Telenor lanserer ny 5G-pilot i Elverum og 10 samarbeidsprosjekter. Samtidig hinter selskapet om at de snart er klare til å annonsere hvilken storby som blir først ut med 5G i Norge.

– Vi har store ambisjoner for 5G i Norge, og ser det som naturlig å utvide vår satsning gradvis. På vegne av mobilkundene ønsker vi å være ledende på 5G, og tar nå nok et steg opp for å nå dette målet, sier Bjørn Ivar Moen, konst. Norgessjef.

Ny 5G-pilot i Elverum

Telenor har valgt Elverum som ny testarena for fremtidens supernett. Med lynraske hastigheter, minimale forsinkelser og et mer pålitelig nett, har innbyggerne i Elverum mye å glede seg til. Telenor har planer om å plassere fem 5G-basestasjoner i elvebyen allerede før sommeren, og det skorter ikke på ambisjonene.

– Elverumregionen ligger i hjertet av Hedmark, og har en lang historie som knutepunkt og handelssted. Nettopp derfor er dette en ideell plass for å teste morgendagens teknologi, hvor vi vil følge spent med på utviklingen, sier Moen.

Elverum er en fremtidsrettet kommune, hvor teknologi er et prioritert satsingsområde. Med 5G vil byen få tilgang til bruksområder og tjenester som aldri før har vært tilgjengelig.

– Dette åpner opp for svært spennende løsninger, og vil ha stor betydning for Elverums framtid. Ved å bli koblet på 5G kan vi teste nye løsninger og vise at vi er i forkant av fremtiden. Dette er en veldig gledelig nyhet, og et løft for innbyggerne, næringslivet og kommunen, sier fungerende ordfører i Elverum, Arnfinn Uthus.

Dette åpner opp for svært spennende løsninger, og vil ha stor betydning for Elverums framtid, sier fungerende ordfører i Elverum, Arnfinn Uthus.

Rydder plass for 5G

I dag har Telenors 4G-nett en befolkningsdekning på 99,8 prosent. Mesteparten av trafikken går i dag på 4G, det er kun et fåtall som fortsatt tar i bruk 3G-nettet daglig. 3G-nettet benytter de samme frekvensene som 5G, og det er dermed nødvendig å rydde plass til fremtidens supernett. Derfor vil Telenor før sommeren starte utfasingen av 3G-nettet i Elverum.

– Elverum vil nå bli en del av en digital omveltning, og vi skal sørge for at hver enkelt kunde både føler seg ivaretatt og mottar tilstrekkelig informasjon. Det nye nettet åpner for helt nye muligheter, og vi håper at innbyggerne gleder seg til å teste morgendagens løsninger, sier Moen.

Med Ericsson på laget

Telenor har en strategi som går ut på å teste ut 5G i samarbeid med ulike leverandører. I Elverum vil Ericsson delta med både 5G-utstyr og teknisk installering.

– Vi er opptatt av å finne de beste løsningene, og med Ericsson på laget får vi nyte godt av deres ekspertise. Vi har hatt et godt samarbeid i flere år, og ser frem til et spennende satsingsprosjekt, hvor vi plasserer Elverum i førersetet til fremtidens mobilnett, sier Moen.

Flere 5G-prosjekter klare og hint om storlansering

Telenor har også valgt ut 10 5G-prosjekter andre steder i Norge der fremtidens mobilnett skal benyttes for å utforske nye muligheter innen næringsvirksomhet.

– Vi setter snart i gang med flere samarbeidsprosjekter der 5G skal benyttes til å forbedre operasjonell drift innen flere bransjer. Vi ser fram til å samarbeide med ulike næringslivsaktører, privatkunder og kommuner om ulike bruksområder, sier Moen.

På pressekonferansen i Barcelona hintet Telenor-ledelsen også om neste store 5G-løft.

– Norge er verdens mest digitaliserte land, og vi har en klar ambisjon om å være tidlig ute med 5G. Uten å gå i for store detaljer, kan vi meddele at vi snart er klare til å offentliggjøre hvilken storby som blir først i Norge med 5G, sier Moen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse